​Empreses catalanes tornen a participar a la fira Siane de Toulouse de la mà de la Cambra de Manresa

La presència al certamen ha permès establir contactes de negoci en el sector de la subcontractació industrial

Esther Hernández, gerent de la Cambra de Manresa; Sílvia Gratacòs, presidenta de la Cambra de Manresa; Alexia Vásquez, de la Cambra de Girona, i Íñigo Usandizaga, de la Cambra de Guipuzcoa
Esther Hernández, gerent de la Cambra de Manresa; Sílvia Gratacòs, presidenta de la Cambra de Manresa; Alexia Vásquez, de la Cambra de Girona, i Íñigo Usandizaga, de la Cambra de Guipuzcoa | Catpress
NacióManresa
12 de novembre del 2021
Actualitzat a les 20:26h
La Cambra de Comerç de Manresa ha impulsat, juntament amb les Cambres de Girona i Guipúscoa, la participació d'empreses catalanes al Saló Siane de Toulose i la captació d'oportunitats de negoci a la fira de subcontractació industrial més important del sud d'Europa. Per primera vegada després de la pandèmia, les empreses han pogut participar presencialment en una fira, retornant progressivament a la normalitat en el terreny dels negocis internacionals.

Aquestes accions comercials han permès establir contactes de negoci "molt interessants" i captar noves oportunitats de fabricació per a les empreses que formen part de la Borsa de Subcontractació Industrial de les Cambres.

De quatre empreses catalanes participants, dues eren del Bages
 
Al Salon Siane de Toulouse hi van participar quatre empreses catalanes, dues de les quals (Inoxforma, Vidaltech) són de la comarca del Bages. Totes elles van mantenir diferents reunions de negoci amb possibles compradors francesos interessats en els seus processos de fabricació i capacitats tècniques especialitzades en el sector agro-industrial i en la fabricació de béns d'equipament, i també van establir contactes amb enginyeries especialitzades en projectes per a diferents sectors.

D'altra banda, la fira Siane va esdevenir una molt bona oportunitat per a captar fins a 49 demandes de fabricació, les quals van ser sol·licitades majoritàriament per companyies del sud de França, que suposen bones oportunitats de negoci per a les empreses catalanes adherides a la Borsa de Subcontractació. Aquestes oportunitats de negoci són especialment interessants per a les empreses subcontractistes del Bages, ja que han demanat subcontractar producció de diferents tecnologies com poden ser la mecanització, la caldereria, o la mecano-soldadura, entre d'entre altres.

Després d'una aturada de l'organització de fires empresarials degut a la pandèmia de Covid-19, poc a poc es reprèn l'activitat, que esdevé molt important per les companyies a l'hora d'establir nous contactes de negoci d'interès.

Presència manresana a la Fira de Subcontractació de Bilbao

D'altra banda, la Cambra també ha participat juntament amb les de Barcelona i Girona i les cambres del País Basc, a la Fira de Subcontractació de Bilbao 2021. Des de les cambres catalanes es van programar trobades B2B per a la captació de demandes de producció per a moltes empreses catalanes que es van desplaçar a la fira. En total, es van gestionar més de 600 entrevistes amb 80 possibles empreses compradores, principalment de França.

La Cambra de Manresa va aprofitar el nou escenari postcovid per visitar la fira de de Bilbao i interactuar així tant amb les empreses expositores especialitzades en subcontractació industrial com amb les empreses especialitzades en valvuleria industrial.