El BAXI Manresa rebrà diumenge un Breogán que està sorprenent tothom

En cas de victòria, els bagencs superaran els gallecs a la classificació

Els jugadors del BAXI Manresa celebrant la victòria a l'últim partit que van jugar contra el Breogan
Els jugadors del BAXI Manresa celebrant la victòria a l'últim partit que van jugar contra el Breogan | J. Alberch
12 de novembre del 2021
Actualitzat a les 20:06h
Després d'assegurar-se el primer lloc de grup a la Basketball Champions League, el BAXI Manresa torna a la Lliga Endesa i ho farà rebent el Río Breogan al Nou Congost, aquest diumenge, a les vuit del vespre. És una nova oportunitat per als bagencs d'aconseguir tres victòries consecutives a la competició nacional després de més de dos anys de no fer-ho. A més, en cas de sumar el triomf, l'equip de la capital del Bages entraria dins la zona de play-off. El partit, que es podrà veure per Movistar Deportes 2, serà una nova demostració de la bona sintonia entre les aficions del BAXI i del Río Breogan. I és que fins i tot està previst que comparteixin una botifarrada de germanor. 

La setmana ha transcorregut sense incidències en l'aspecte mèdic. A mitjans de setmana, el club emetia un comunicat anunciant la baixa indefinida de l'aler letó Janis Berzins per problemes al genoll dret. Aquest divendres ja s'ha reintegrat als entrenaments i es preveu que properament estigui ja a disposició de Pedro Martínez. El tècnic, preguntat per la premsa, ha negat que Ismael Bako hagi rebut ofertes d'equips d'Eurolliga. L'únic que ha comentat ha estat que l'Olimpiacos va trucar demanant per la situació contractual del pivot belga. Però la situació no va passar d'aquest contacte. 

Un rival amb potencial

Pedro Martínez s'ha sorprès pel nivell competitiu del Río Breogan malgrat que disposa de bons jugadors. L'entrenador del conjunt manresà destaca que "tenen bons jugadors que venen de fer-ho bé a la LEB. I després han fixat jugadors que estan francament bé". Després de nou jornades, diu, "res és per casualitat". La bona marxa de l'equip no fa refiar el tècnic, ja que si bé reconeix els bons moments de joc del seu equip, també recorda derrotes que han passat "no fa massa temps". Martínez es referia a les engruixides derrotes contra el Joventut de Badalona i el València o la desfeta a Fuenlabrada on "no vam competir a un bon nivell tota l'estona".

 
El Río Breogan és una de les sensacions de l'actual Lliga Endesa. Els gallecs, acabats d'ascendir, ocupen el setè lloc amb cinc victòries i quatre derrotes i han obtingut triomfs de mèrit contra Lenovo Tenerife, San Pablo Burgos i UCAM Múrcia. Dues de les derrotes les ha patit contra Barça i el Madrid després d'haver lluitat fins als minuts finals. El conjunt gallec compta a les seves files amb dos homes amb passat al Nou Congost: Jordan Sakho i Marko Lukovic. El serbi va passar amb més pena que glòria per l'equip manresà però ha tornat a l'ACB molt millorat. 

Dzanan Musa és el jugador més destacat de l'equip de Lugo. El bosnià és el cinquè al rànquing de valoració amb una mitjana de 16,4. Tot i la seva joventut -només té 22 anys- ja compta amb experiència a l'NBA i l'Eurolliga. Als Estats Units va formar part de la plantilla  dels Brooklyn Nets mentre que la temporada passava va ser membre de l'Anadolou Efes encara que amb escàs protagonisme. Musa ha aterrat a Galícia aquest curs amb la idea de rellançar la seva carrera. Trae Bell-Haynes, un altre dels jugadors importants, serà baixa per covid-19. Benjamín Jimémez Trujillo, Alberto Sánchez Sixto i Raúl Zamorano arbitraran el partit
Arxivat a