​El Rotary Manresa-Bages advoca per la sostenibilitat donant dues bicicletes elèctriques a Creu Roja

L'acció permetrà que els voluntaris de l'entitat solidària puguin desplaçar-se per la ciutat d'una forma àgil i respectuosa amb el medi ambient

Foto de família d'alguns dels presents en l'acte de donació de les bicicletes elèctriques
Foto de família d'alguns dels presents en l'acte de donació de les bicicletes elèctriques | Catpress
NacióManresa
12 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:40h
El Rotary Club de Manresa-Bages ha fet donació de dues bicicletes elèctriques a Creu Roja Manresa. L'objectiu de la iniciativa, que ha comptat amb la col·laboració de la botiga Decathlon de Manresa, és que els voluntaris que té Creu Roja Manresa puguin desplaçar-se de manera àgil i respectuosa amb el medi ambient.

Les dues bicicletes, que estan pensades sobretot per anar per la ciutat, estan equipades amb dues alforges que permeten emmagatzemar tot tipus de material. Els dos vehicles, asseguren des de l'entitat solidària, seran "útils en moltes ocasions i casuístiques", especialment en els desplaçaments pel nucli antic de Manresa; en projectes de socors i emergències, i també per realitzar serveis preventius en el marc dels esdeveniments que se celebrin al territori, com per exemple la Transèquia.

La presidenta del Rotary-Club de Manresa Bages, Montserrat Cullerés, assenyala que la donació és una acció "de suport al voluntariat que contribueix a millorar la mobilitat i, a la vegada, preservar el medi ambient". Per la seva banda, Miquel Riera, president de Creu Roja Manresa, agraeix profundament la donació, tot destacant "la importància d'aliances com la que hem teixit amb el Rotary Club de Manresa-Bages i que ens pot portar a un treball conjunt en altres àmbits".

Un Rotary més comptomès amb el medi ambient

El suport al medi ambient és una nova àrea d'activitat que s'impulsa des de Rotary Internacional i, per extensió, també al Rotary Club de Manresa-Bages. La donació de les bicicletes elèctriques s'inclou en aquesta nova línia, ja que promou la sostenibilitat, la reducció de les emissions de diòxid de carboni i, a la vegada, l'exercici físic i un estil de vida saludable.

En el marc d'aquesta nova àrea d'activitat, fa unes setmanes el Rotary Club de Manresa-Bages ja va celebrar un sopar-debat sobre la prevenció dels incendis forestals al territori i els efectes del canvi climàtic. Així mateix, durant el que queda d'any impulsarà altres accions al voltant del medi ambient, com xerrades de sensibilització o el repartiment de bosses per a la recollida de brossa del bosc, entre d'altres.