Un projecte de recerca codesenvolupat per l'ICS Catalunya Central s'endú un dels Premis E-nnova Health

Es tracta d'un treball d'investigació que empra la intel·ligència artificial en benefici dels pacients amb Covid-19 persistent

El cap de la Unitat de Rercerca de l'ICS Catalunya Central, Josep Vidal, amb el premi
El cap de la Unitat de Rercerca de l'ICS Catalunya Central, Josep Vidal, amb el premi | ICS CC
NacióManresa
12 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:20h
La primera edició dels Premis E-nnova Health, impulsats per Correo Farmacéutico i Diario Médico, ha distingit el projecte de recerca desenvolupat amb la participació de la Unitat de Recerca i Innovació de l'ICS Catalunya Central que consisteix a donar suport personalitzat a persones amb simptomatologia de Covid-19 persistent. El treball també ha comptat amb la implicació de l'empresa americana Adhera Health, l'Hospital Universitari Virgen de Macarena de Sevilla i la Universitat de Sevilla.

El cap de la Unitat de Recerca de l'ICS Catalunya Central, Josep Vidal, va recollir dimecres al vespre el guardó a la gala dels Premis celebrada al Teatre Platea de Madrid, durant la qual es van distingir 68 iniciatives que han contribuït a la transformació digital del sector sanitari. Vidal va assenyalar que "estem molt agraïts que s'hagi reconegut el nostre projecte" i va assegurar que el premi en qüestió "ens impulsa a continuar fent recerca des de l'atenció primària".

Braçalets intel·ligents i qüestionaris telemàtics

El projecte de recerca premiat permet monitorar pacients amb Covid-19 persistent a través de la informació subministrada per braçalets intel·ligents (wearables) i qüestionaris que els pacients proporcionen telemàticament sobre el seu estat de salut. El giny també dona suport emocional i conductual als pacients, per tal que puguin adquirir pràctiques que els portin a tenir un estil de vida més saludable.