Gastronomia

Tres medalles per a la formatgeria navassenca Cal Music, als World Cheese Awards

Aquesta jove formatgeria del Mujal ja havia estat guardonada al Lactium 2019

per Xevi Olivé, Navàs, Catalunya | 10 de novembre de 2021 a les 12:36 |
Formatges de Cal Music premiats | Cal Music
La petita formatgeria Cal Music, que la Lourdes i el Martí tenen al barri del Mujal, a Navàs, s'ha endut tres medalles en un dels certàmens amb més prestigi internacional del món dels formatges, el World Cheese Adwards, que aquest mes de novembre han tingut lloc a Oviedo.

El seu formatge Gran Music de cabra s'ha endut dos dels màxims reconeixements: un Super Gold i un Gold. El seu Tou de vaca, a més es s'ha endut un bronze. El World Cheese Adwards és un dels concursos amb més prestigi. De fa dècades, que l'organitza The Guild of Fine Food. Aquest 2021, a Oviedo, ha comptat amb la participació de més de quatre mil formatges d'arreu del món. La selecció i la puntuació final van a càrrec d'uns 250 jutges internacionals.


Aquesta no és la primera vegada que els formatges de Cal Music han rebut algun premi. Just després de començar la seva activitat, en la seva participació en el certamen Lactium del 2019, a Vic, ja en van recollir quatre. En la categoria de pastes toves de cabra, pel seu Tou del Mujal Cabra. En la categoria de pastes toves de vaca, pel seu Tou del Mujal Vaca. En la categoria de tupins, pel seu Tupí de Mujal. Finalment, dins l'apartat de tendències formatge de pasta cuita, pel seu Gran músic cabra.

Cal Music és una formatgeria molt petita i molt jove. Fan formatges de llet de vaca i de cabra. La de vaca és llet ecològica que els porten des de l'Alt Urgell. La de cabra la tenen d'un ramat de Castelladral, però també treballen amb pastors d'Osona i del Moianès.


Tenen l'obrador instal·lat als baixos de la casa on viuen. Els agrada rebre visites, que aprofiten per explicar el seu procés d'elaboració, i si s'escau poder complementar amb un maridatge amb vins de la Diferenta, un petit celler de Navàs en què també està implicat el Martí.

Els seus formatges els podreu trobar cada dissabte a la parada que tenen al mercat de Navàs. Habitualment també són al SuperCoop Manresa i altres establiments especialitzats.

 

Participació