S'obre convocatòria per presentar propostes artístiques per al FABA 2022

La propera edició compta amb una convocatòria dividida en tres modalitats: el laboratori de creació transformadora, exhibir al FABA 2022 i talent latent d'artistes joves per a menors de 20 anys

El FABA obre noves convocatòries pel 2022
El FABA obre noves convocatòries pel 2022 | Ferran Leal
Redacció
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:03h
El Festival Artístic del Barri Antic de Manresa (FABA) obre convocatòria perquè artistes puguin enviar les seves propostes i projectes per l'edició del 2022, que serà del 8 al 14 de maig. Les tres modalitats d'enguany són: Projectes artístics per a exhibir al FABA 2022, persones per formar part del projecte 'Laboratori de creació transformadora' i 'Talent latent'. Suport a la creació jove (per menors de 20 anys). Les convocatòries estan obertes fins al 12 de desembre del 2021 a les 23:59 h.

La primera modalitat és una crida a totes les persones que vulguin presentar un projecte a l'edició del 2022 del festival. El FABA pot ser un espai adequat per propostes de qualsevol disciplina artística, escènica o no-escènica. L'edició 2022 del festival es celebrarà del 8 al 14 de maig, es poden enviar propostes a través d'aquest formulari online.

En segon lloc, es busquen persones per formar part del laboratori de creació transformadora, un equip que durant els mesos de gener a abril del 2022 indagui en referents d'arreu que han utilitzat la creació, l'art i la cultura com a mètodes de transformació. L'objectiu és que l'equip els destil·li i dissenyi 3 propostes d'intervenció adaptades a les necessitats del Centre Històric de Manresa, i donar a escollir a la comunitat de l'entorn la proposta que es vol dur a terme durant el curs 2022-23. Es poden enviar les dades de les persones interessades a sumar-se al projecte a través d'aquest formulari.  

L'última modalitat de convocatòria és una clara aposta pel talent jove. Es busquen persones menors de 20 anys amb idees i propostes del camp de les arts per tirar-les endavant en el marc del festival. En aquest formulari es pot enviar la informació i les propostes de joves talents. 

Totes les propostes presentades rebran una resposta per part del FABA, tant si han estat seleccionades com si no encaixen en l'edició 2022. Les artistes seleccionades de les tres modalitats rebran una aportació econòmica per part del festival.

El FABA, el Festival Artístic del Barri antic de Manresa, té com a finalitat generar noves relacions entre agents artístics i socials per tal d'establir un nou espai de creació a Manresa dins del recinte de l'Anònima, amb l'ànima de catalitzar tot el potencial artístic i social de la ciutat.