La campanya «Estima la nit» del Consell Comarcal promou una cançó-manifest de Mabel Flores

Les àrees de Joventut i Dona promouen que la peça esdevingui una cançó referent en els actes i festes d'oci nocturn que es programin a la comarca

Mabel Flores interpretarà la cançó d'«Estima la nit»
Mabel Flores interpretarà la cançó d'«Estima la nit» | Promocional
Redacció
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:00h
El Consell Comarcal del Bages ultima els detalls d'una nova cançó-manifest anomenada Estimo la nit que servirà per donar un impuls a la campanya comarcal Estima la nit. La iniciativa estrenarà una cançó de l'artista egarenca Mabel Flores que es pretén que esdevingui una cançó referent en els actes i festes d'oci nocturn que es programin a la comarca a partir d'ara. La consellera de l'Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d'Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán, explica que "volem que sigui la cançó inicial que soni a tots els concerts que es facin a la comarca perquè la gent la reconegui i se la faci seva". La consellera afegeix que "la cançó servirà per fer explícit el compromís del municipi i de totes les persones assistents amb una festa lliure de qualsevol tipus de violències sexuals".

Sessions de formació
La campanya Estima la nit manté les formacions per al personal tècnic i polític de les regidories de Cultura i Festes dels Ajuntaments de la comarca. Les sessions serveixen per donar a conèixer els detalls del protocol davant les violències sexuals en espais públics d'oci a la comarca del Bages.  El document, que es va presentar a principis d'any, té la voluntat d'impulsar la feina que sestà fent des dels ajuntaments, serveis i entitats del Bages, per millorar-ne l'abordatge i la coordinació en el marc de les violències sexuals. El Consell Comarcal del Bages té un ferm compromís per eradicar les violències sexuals, treballa per a la generació d'espais lliures i saludables en tots els àmbits, també en els espais  d'oci  i  concretament en els d'oci nocturn, espais històricament molt masculinitzats i sobre els quals cal tenir una mirada específica.

La cançó-manifest es presentarà públicament en el marc dels actes del 25 de novembre al territori. En concret, es podrà escoltar per primera vegada a Sant Fruitós de Bages el 20 de novembre al Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós de Bages a les 8 del vespre. L'artista Mabel Flores acaba de presentar el seu darrer single Mujer incendio com a carta de presentació del seu segon treball Meraki, un àlbum amb deu cançons que són una barreja de la cançó d'autor i del so mestís.