Fins a 17 restaurants de la comarca participen a les Temporades Gastronòmiques del Bages

Aquesta tardor el producte estrella està sent el bolet, tot i que els restaurants adherits a la campanya estan presentant diferents plats amb producte local i de temporada

Presentació de les Temporades Gastronòmiques del Bages de tardor a MengemBages
Presentació de les Temporades Gastronòmiques del Bages de tardor a MengemBages | Gedi
Redacció
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:42h
Fins a 17 restaurants del Bages participen de les Temporades Gastronòmiques del Bages, una iniciativa de Bages impuls que compta amb el suport del Consell Comarcal del Bages per posar a les cartes dels restaurants que ho vulguin producte local i de temporada. Es tracta d'una iniciativa que dura tot l'any i que tindrà un producte i una activitat destacada en funció de les estacions de l'any i la temporalitat dels productes.

Aquesta tardor el producte estrella està sent el bolet, tot i que els restaurants bagencs adherits a la campanya estan presentant diferents plats amb producte local i de temporada en una clara aposta pel territori. 

Cada temporada un acte estrella
Aquest estiu passat el producte estrella va ser el tomàquet, coincidint amb la Festa del tomàquet que se celebra al juliol. En aquesta festa s'organitzen showkookings, un sopar al parc de la Seu on diferents restauradors presenten plats amb producte de temporada. Durant la tardor la trobada referent serà la Festa del Turisme, tot i que enguany, degut al context de pandèmia, la festa no se celebrarà. De cara a l'hivern els restauradors bagencs recuperaran la trobada de mestres cuiners i a la primavera la fira de referència serà la ViBa del vi del Bages.

Jornada de treball amb mengemBages
Els restaurants que s'adhereixen al projecte de Temporades Gastronòmiques del Bages presenten en la seva carta productes de proximitat i de temporada. Per això han organitzat una trobada de treball amb mengemBages, el projecte de la cooperativa Frescoop que des de fa 10 anys agrupa persones productores i consumidores per promoure el producte de proximitat i temporada i que a més es pot convertir en eix clau per a la distribució en el projecte de les temporades gastronòmiques.

La idea va sorgir l'any 2017 en una taula de treball entre persones restauradores i ja comença a tenir un llarg recorregut, tot i que s'ha executat amb modèstia i amb l'aturada provocada pel context de pandèmia.

La proposta, a més a més, està oberta a tots els restaurants que s'hi vulguin afegir amb l'interès de promoure el producte local. La comarca del Bages és una comarca privilegiada en aquest sentit per la gran producció alimentària que es produeix i elabora, a més és un territori en el que ja fa una dècada que s'està treballant en aquesta línia de potenciació del producte local amb una mirada molt transversal.

Activitats com les jornades gastronòmiques permeten, també, generar altres activitats importants com el networking que periòdicament s'organitza des de la revista proper entre persones directament vinculades amb el producte local.