L'AdCC organitzarà diumenge un acte a la Fundació Alícia per celebrar el Dia mundial de la Diabetis

El lema de la celebració serà "Accés a l'atenció en diabetis"

L'AdCC sol·licitarà a tots els ajuntaments il·luminar la seva façana de blau
L'AdCC sol·licitarà a tots els ajuntaments il·luminar la seva façana de blau | AjM
Redacció
08 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:27h
L'Associació de Diabètics de la Catalunya Central (AdCC) organitzarà diumenge un acte a la Fundació Alicia de Món Sant Benet per celebrar el Dia Mundial de la Diabetis (DMD) i el Centenari del descobriment de la insulina. L'acte consistirà en la xerradaControvèrsies en alimentació i diabetis a partir de 2/4 de 10 del matí, i el tallerEstratègies per millorar l'adherència a la dieta a partir de les 11. A l'entorn d'aquest dia, l'AdCC també organitzarà aquest dimarts a les 5 de la tarda una xerrada al Casal Cívic de la Font dels Capellans de Manresa.

Aquesta celebració que, a nivell mundial, mobilitza a milions de persones en més de 160 països, està convocada per la Federació Internacional de Diabetis (FID) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) amb el suport, com a dia oficial de la salut, de l'ONU.

El Dia Mundial de la Diabetis és l'inici d'una campanya de conscienciació sobre la Diabetis a escala mundial. És un mitjà per augmentar els coneixements generals sobre aquesta malaltia, donar a conèixer les seves causes, els símptomes, els tractaments, les complicacions associades i les demandes com col·lectiu. 

Reclamar l'Accés a l'atenció en diabetis és a causa del fet que milions de persones amb diabetis a tot el món no tenen, avui dia, accés equitatiu a l'atenció de la seva patologia, requereixen atenció continuada i suport per evitar complicacions. Per denunciar i buscar solucions, l'AdCC busca solidaritzar-se i convidar a fer-ho amb la campanya #SiNoAraQuan?

L'AdcC també ha sol·licitat a tots els ajuntaments que la setmana del 14 de novembre il·luminin la seva façana o algun monument de color blau.