El Gran Recapte de 2021 arribarà al comerç de proximitat

Per motius de seguretat per la pandèmia, es demanarà a la ciutadania donacions econòmiques a la caixa dels establiments en comptes de productes

El gran recapte de 2021 no es farà amb donació de productes
El gran recapte de 2021 no es farà amb donació de productes | BdA
08 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:56h
La tretzena edició del Gran Recapte tindrà lloc el 19 al 27 de novembre als establiments comercials i de l'11 de novembre a l'11 de desembre per a Gran Recapte on line. Enguany, el Gran Recapte s'acostarà al comerç de proximitat gràcies a una aplicació que digitalitzarà tot el procés de donació. El Gran Recapte de 2021 es farà a través de donacions econòmiques i no amb productes, per motius de seguretat per la pandèmia.

Des de gener fins a setembre, el Banc d'Aliments de Barcelona ha distribuït 203.468 quilos al Bages, a través de sis entitats que han arribat a 5.156 beneficiaris. Al Moianès n'ha enviat 18.674 a través de 3 entitats que han arribat a 383 beneficiaris.

El Gran Recapte arriba al comerç de proximitat
A l'edició d'enguany, el petit comerç s'incorpora a la xarxa de punts de donació d'aliments gràcies a la nova aplicació per a mòbil desenvolupada pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya que permet digitalitzar tot el procés de donació, i fer de manera senzilla una donació amb el personal de la botiga.

Les donacions queden enregistrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri per tal que, un cop finalitzada la campanya, adquireixin els productes d'alimentació que més necessitin amb el saldo disponible a cada establiment.

Crida a trobar voluntaris
El Gran Recapte és un dels moviments ciutadans d'acció solidària més important que hi ha actualment a Catalunya. Per a dur a terme la campanya a tot el país, cal que milers de persones voluntàries donin suport als Bancs d'Aliments. Enguany, les seves funcions seran informar als clients del canvi d'operativa per motius de seguretat degut a la pandèmia, i de com fer la donació directament a la caixa de l'establiment. Els ciutadans que vulguin fer de voluntaris o coordinadors han d'apuntar-se al web del Gran Recapte.