Althaia participa activament en el 44è Congrés Mundial d'Hospitals

Professionals de la fundació exposaran projectes i experiències innovadores que es porten a terme a la institució

Althaia participa  en el Congrés Mundial d'Hospitals
Althaia participa en el Congrés Mundial d'Hospitals | Althaia
Redacció
08 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:20h
La Fundació Althaia participa activament en el 44è Congrés Mundial d'Hospitals, un fòrum internacional de primer nivell que se celebra a Barcelona entre el 8 i l'11 de novembre. En el decurs d'aquests quatre dies, professionals de la institució donaran a conèixer diferents projectes i experiències innovadores d'Althaia que tenen com a punt en comú la transformació del sistema de salut per millorar la qualitat de vida de les persones, eix central del certamen.

Les diferents comunicacions que presentaran els professionals d'Althaia, ja sigui en format ponència o pòster, s'engloben en dues grans temàtiques. Per una banda, els projectes i experiències innovadores que fomenten una atenció centrada en la persona i, per l'altra, els que s'emmarquen en les transformacions digitals, tecnològiques i d'infraestructures

Pel que fa a l'atenció centrada a la persona, es donarà a conèixer el projecte d'humanització dels espais que s'està aplicant a la Fundació Althaia amb la implicació de professionals, pacients i familiars. L'exposició anirà a càrrec d'Esther Puig, del servei de Participació i Mecenatge. Vinculat a aquest tema, Antònia Raich, del servei de Comunicació, Participació i Mecenatge, presentarà la humanització en l'atenció hospitalària, una eina per al benestar emocional i per a la millora de la salut.

Des de l'àmbit assistencial, la Dra. Antònia Baraldés, que durant anys ha coordinat la Unitat d'Hospitalització a Domicili (UHaD) d'Althaia, exposarà el nou model integrador d'hospitalització a domicili que s'està impulsant i que dona resposta a les necessitats de les persones que estan en un procés de convalescència i rehabilitació. La llevadora Elisenda Campreciós parlarà de les necessitats emocionals de les famílies que pateixen una pèrdua perinatal. D'altra banda, la infermera Cristina Lao presentarà la consulta virtual infermera que fa seguiment a pacients amb malalties hepàtiques. La també infermera Bàrbara Gonzalez donarà a conèixer el model d'intervenció infermera per millorar la qualitat de vida i l'apoderament dels pacients amb cardiopatia isquèmica. 

Pel que fa a les transformacions digitals, tecnològiques i d'infraestructures, Carme Carmona, del servei d'Infraestructures i Serveis generals, farà una exposició sobre la sala d'operacions polivalent que es va adequar a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa per intervenir quirúrgicament tant pacients amb Covid-19 com persones sense aquesta infecció tot garantint totes les mesures de seguretat i d'asèpsia. 

En paral·lel, la farmacèutica Núria Sala donarà a conèixer Farmaclic, un projecte que transforma la comunicació entre els professionals d'infermeria i farmàcia i que reverteix en una millor seguretat del pacient. Olga Rubio, del servei de Medicina intensiva, exposarà la implantació d'una eina electrònica per registrar les ordres de tractaments de suport vital. 

Althaia participa a Healthio
En paral·lel al Congrés, aquest dilluns dia 8 a la tarda se celebrarà Healthio, una jornada sobre innovació, tecnologia i salut coorganitzada per Fira Barcelona i MAP+, hub d'innovació impulsat per la Fundació Althaia, Avinent i la Fundació Universitària del Bages – UManresa. Sota el títol Healthio: Inclusive innovation that delivers, donarà a conèixer diferents experiències en què la tecnologia ha estat clau per resoldre reptes socials. 

Per part d'Althaia, intervindrà Bartomeu Ayala, responsable de Formació, que exposarà el projecte d'impressió 3D d'aliments adreçat a pacients amb disfàgia. També la cirurgiana Roser Farré, que parlarà de l'aplicació de la tecnologia 3D en cirurgia general, els avantatges que suposa a l'hora de fer la planificació quirúrgica i també la utilització de la realitat virtual.