L'ICS Catalunya Central participa en el 44è Congrés Mundial d'Hospitals

El cap de Recerca, Josep Vidal, hi intervé parlant de l'eConsulta a Catalunya i la gerent, Anna Forcada, presenta una experiència de telemedicina sincrònica

Anna Forcada i Josep Vidal
Anna Forcada i Josep Vidal | ICS
Redacció
08 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:36h
La Unió Catalana d'Hospitals (UCH) organitza a Barcelona, del 8 a l'11 de novembre, el 44è Congrés Mundial d'Hospitals de la Federació Internacional d'Hospitals (IHF) amb la participació de l'Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central.

El cap de la Unitat de Recerca, Josep Vidal, és un dels ponents de les sessions sobre innovació inclusiva. Vidal explicarà el funcionament a Catalunya de l'eConsulta com a eina de relació entre els professionals de l'atenció primària i els usuaris. Aquesta eina de telemedicina, que es va posar en marxa el 2017, va créixer arran de la pandèmia i ja compta amb 13 milions de visites. La seva intervenció tindrà lloc el 8 de novembre, a les 5 de la tarda.

Per la seva banda, la gerent de l'ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada, que també és gerent de l'Hospital de Sant Bernabé de Berga, presenta ―en l'apartat del Congrés destinat a compartir experiències de transformacions digitals en format pòster― el projecte de telemedicina sincrònica en atenció pediàtrica urgent entre un hospital rural i un altre de tercer nivell altament especialitzat.

El World Hospital Congress és un fòrum global únic que reuneix líders d'organitzacions sanitàries i que facilita l'intercanvi de coneixements i experiències sobre les millors pràctiques en lideratge, gestió i prestació de serveis.