Roser Oduber rebrà el Premi Bages de Cultura 2021

Actualment és directora del Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç

Roser Oduber, Premi Bages de Cultura 2021
Roser Oduber, Premi Bages de Cultura 2021 | Arxiu particular
Redacció
08 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:18h
L'artista Roser Oduber rebrà el Premi Bages de Cultura 2021. El guardó instituït per Òmnium Bages-Moianès es lliurarà el divendres 26 de novembre, al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa, a les 7 de la tarda. L'escriptor calderí Lluís Cerarols, exdirector dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, glossarà la figura de Roser Oduber, durant l'acte de lliurament.

El jurat del Premi Bages de Cultura vol destacar la implicació de Roser Oduber en la constitució de l'Associació d'Artistes Visuals de la Catalunya Central, l'objectiu de la qual és donar a conèixer artistes del territori per poder incidir en les polítiques culturals, i la creació posterior de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central, de la qual va ser la primera presidenta.

El jurat també remarca el seu reconegut prestigi com a creadora en el terreny pictòric i la seva voluntat de fer arribar al màxim de gent possible projectes artístics construïts amb perspectiva de gènere i respecte per l'entorn. És per tot això que la considera plenament mereixedora del Premi Bages de Cultura, en la 39a edició.

Roser Oduber
Roser Oduber Muntañola (Panamà, 1957), artista i gestora cultural, és directora del Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç, de Calders i presideix l'Associació d'Artistes Visuals de la Catalunya Central. Va ser fundadora de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) i n'ha estat presidenta del 2015 al 2021. Directora artística del Festival Jardins de Llum de Manresa, des del 2015, i darrerament del nou festival de land art de l'Anella Verda de Manresa Microscopies, té obres en les millors col·leccions d'art contemporani nacional i internacional, i ha fet exposicions individuals en centres com l'espai Volart de la Fundació Vila Casas de Barcelona i també al Centre Cultural Casino de Manresa.

Col·laboradora de projectes educatius com Arts, Mestres i Creació, organitzat amb el centre de recursos Pedagògics del Bages Moianes, la Fundació Universitària U-Manresa, la TAV-CC i el CACiS, compagina el seu treball artístic amb la gestió cultural i des de fa més de deu anys, organitza i gestiona exposicions en diferents espais de cultura.