1 de 10
Cultura

Manresa inicia un estudi per conèixer l'impacte econòmic del sector cultural i creatiu a la ciutat

L'estudi es dirigeix tant a artistes i professionals autònoms com empreses del sector

L'estudi està orientat a totes les disciplines artístiques i culturals | Àlex Gómez Ribera
per Redacció, 5 de novembre de 2021 a les 17:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Manresa inicia un estudi per conèixer l'impacte econòmic del sector cultural i creatiu a la ciutat. L'estudi s'ha dirigit tant a artistes i professionals autònoms com a empreses del sector.

A través d'una breu enquesta que es distribuirà als agents econòmics del sector, l'Ajuntament de Manresa donarà visibilitat a la importància d'aquestes activitats i obtindrà dades per orientar les polítiques culturals de la ciutat.


La iniciativa s'emmarca en el context actual de pandèmia, en què el sector cultural ha estat un dels més perjudicats, amb l'objectiu d'obtenir un millor coneixement de la seva dimensió i característiques.

Es tracta d'un sector que ha anat adquirint rellevància al llarg de les darreres dues dècades a Europa, en què l'evolució cap a un creixement sostenible ha fet créixer l'interès pels sectors basats en l'art i la creativitat.


Les activitats culturals i creatives són importants tant a nivell econòmic, per la generació de riquesa i llocs de treball, com a nivell social, per l'aportació que fan en termes de cohesió, dinamisme cultural i enriquiment personal. L'estudi també servirà per avaluar l'impacte de la Covid-19 al sector.

Sota el paraigües de la idea del sector cultural i creatiu, l'estudi es dirigeix tant als àmbits tradicionals de la cultura com a les activitats creatives relacionades amb l'arquitectura, la publicitat, els videojocs i el disseny.

El projecte s'emmarca en una iniciativa conjunta de Transversal, la Xarxa d'Activitats Culturals que aplega deu ciutats mitjanes de Catalunya i de la qual Manresa forma part des del 2005,que col·laboren en l'àmbit de la cultura.

L'Ajuntament demana la màxima participació dels agents del sector per tal d'obtenir una base d'informació el més fidel i acurada possible.

L'enquesta estarà disponible durant un mes i mig i es pot trobar a aquest enllaç.

 

Participació