Convocada una concentració davant isMotive BCN SL «per l'explotació a joves migrats»

Acció Sindical Bages i l'Espai Popular Alqua denuncien que l'empresa no ha pagat durant mesos a un treballador aprofitant-se de la seva situació de vulnerabilitat

Un membre d'Acció Sindical del Bages desallotjat per la policia en una imatge d'arxiu
Un membre d'Acció Sindical del Bages desallotjat per la policia en una imatge d'arxiu | ASB
Redacció
05 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:32h
Acció Sindical Bages ha convocat una concentració davant l'empresa isMotive BCN SL de Sant Fruitós de Bages per denunciar l'impagament de nòmines a un dels seus afiliats del qui "aprofiten la situació de vulnerabilitat i inestabilitat que pateix".

Els sindicalistes denuncien que el seu afiliat va treballar des del 3 d'agost de 2019, en aquesta empresa, fins al març de 2021, quan va haver de marxar perquè feia mesos que no percebia el salari. L'empresari mai va materialitzar-li un contracte de feina, ni el va donar d'alta a la seguretat social, tot i que, en el seu acord inicial, sí que ho havien pactat. A més a més, afirmen que "el nostre afiliat treballava més de 40 hores setmanals i, els mesos que cobrava, percebia un salari de 300 euros. Sou clarament inferior al salari mínim interprofessional i de caràcter explotador i denigrador cap a la seva persona".

És per això que des d'Acció Sindical Bages i l'espai Alqua han interposat per la via legal una demanda per impagament de nòmines i exigeixen que se li reconegui tot el temps que ha estat treballant a jornada completa. També comenten que "el cas del nostre afiliat no és l'únic, és una pràctica recorrent per part de l'empresa", ja que els hi consta que tenen altres demandes pel mateix motiu.

Afirma que "molts empresaris s'aprofiten de la vulnerabilitat que produeix la llei d'estrangeria; una llei que legalitza la precarietat i els abusos de la patronal en contra de les persones que provenen de fora de l'estat espanyol". Ambdós col·lectius troben intolerable que s'aprofitin dels joves migrats i denuncien la complicitat de la patronal i l'Estat en matèria d'estrangeria, una complicitat que titllen de "criminal i racista".

Més enllà de la demanda, també han convocat una concentració davant de l'empresa el dijous 11 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda. Sindicalistes i Alqua afirmen que no aturaran la seva lluita fins que es faci justícia pel seu afiliat.

Per últim, comenten que "el nostre afiliat ja no està sol, lluitarem per garantir que li paguin tot allò que se li deu i denunciarem que se li han vulnerat els seus drets". També animen que tothom que es pugui trobar en una situació similar s'apropi al sindicat i, així, "poder lluitar contra els abusos de la patronal".

El protagonista d'aquesta història ha volgut compartir la seva experiència personal a internet i a les xarxes socials amb la idea que "cap més jove s'hagi de passar per aquesta situació". La seva vivència personal es pot trobar a la pàgina web de la XEPC (Xarxa d'Estructures Popular i Comunitàries), on explica en primera persona com ha viscut aquests últims 3 anys de la seva vida.