Lloguer social

La PAHC reclama a Junts per Manresa que pressioni al partit perquè retiri les esmenes a la llei antidesnonament

La plataforma assegura que "desenes de famílies" quedaran desemparades a la comarca si prospera el text dels nacionalistes al Parlament

per Pere Fontanals, Manresa | 5 de novembre de 2021 a les 12:09 |
Un membre de la PAHC Bages entrant la carta al registre de l'Ajuntament | Pahc
La PAHC Bages, com han fet altres PAH i sindicats de l'habitatge del territori, ha entrat aquest divendres al registre de l'Ajuntament de Manresa una carta dirigida als regidors del grup de Junts per Manresa instant-los a pressionar el seu grup al Parlament de Catalunya per tal que retirin les esmenes que han presentat a la futura Llei d'ampliació de les mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional.

La nova llei antidesnonament vol recuperar urgentment els lloguers socials anul·lats pel Tribunal Constitucional degut al nou recurs del PP contra el Decret Llei 17/2019, que va ampliar la Llei 24/2015 contra els desnonaments i els talls de subministrament.


La proposta social que les entitats, plataformes i sindicats de l'habitatge que es va presentar al Parlament va ser acollida pels grups de Junts, ERC, En Comú Podem i la CUP per a desenvolupar la llei i tenir-la aprovada a finals d'octubre. Amb l'acostament de la data, Junts ha presentat set esmenes a la llei "que si prosperessin deixarien milers de famílies desprotegides davant els desnonaments, que en el cas del Bages serien desenes", com el cas de la Islah, que viu al Bloc 8 de la PAHC, on hi ha sis famílies, que pels terminis proposats a les esmenes no els cobriria la llei.

Aquestes esmenes inclouen mesures com la compensació a grans tenidors, la rebaixa de la definició de gran tenidor, la debilitació de la definició d'habitatge buit, excloure del lloguer social les famílies que hagin ocupat després d'octubre de 2020 i retallar el període d'aplicació de lloguer social, entre d'altres.


La PAHC ha recordat que avui a tot el país, 2.242 unitats familiars són a la llista d'espera de la mesa d'emergència per falta d'habitatge, i que no es poden transferir diners públics a grans tenidors que pretenen desnonar, quan encara "recordem el rescat al sector bancari".
 

Roda de premsa de la PAHC Bages davant de l'Ajuntament, aquest divendres. Foto: Pere Fontanals

 

Participació