La PAHC reclama a Junts per Manresa que pressioni al partit perquè retiri les esmenes a la llei antidesnonament

La plataforma assegura que "desenes de famílies" quedaran desemparades a la comarca si prospera el text dels nacionalistes al Parlament

Un membre de la PAHC Bages entrant la carta al registre de l'Ajuntament
Un membre de la PAHC Bages entrant la carta al registre de l'Ajuntament | Pahc
05 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:26h
La PAHC Bages, com han fet altres PAH i sindicats de l'habitatge del territori, ha entrat aquest divendres al registre de l'Ajuntament de Manresa una carta dirigida als regidors del grup de Junts per Manresa instant-los a pressionar el seu grup al Parlament de Catalunya per tal que retirin les esmenes que han presentat a la futura Llei d'ampliació de les mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional.

La nova llei antidesnonament vol recuperar urgentment els lloguers socials anul·lats pel Tribunal Constitucional degut al nou recurs del PP contra el Decret Llei 17/2019, que va ampliar la Llei 24/2015 contra els desnonaments i els talls de subministrament.

La proposta social que les entitats, plataformes i sindicats de l'habitatge que es va presentar al Parlament va ser acollida pels grups de Junts, ERC, En Comú Podem i la CUP per a desenvolupar la llei i tenir-la aprovada a finals d'octubre. Amb l'acostament de la data, Junts ha presentat set esmenes a la llei "que si prosperessin deixarien milers de famílies desprotegides davant els desnonaments, que en el cas del Bages serien desenes", com el cas de la Islah, que viu al Bloc 8 de la PAHC, on hi ha sis famílies, que pels terminis proposats a les esmenes no els cobriria la llei.

Aquestes esmenes inclouen mesures com la compensació a grans tenidors, la rebaixa de la definició de gran tenidor, la debilitació de la definició d'habitatge buit, excloure del lloguer social les famílies que hagin ocupat després d'octubre de 2020 i retallar el període d'aplicació de lloguer social, entre d'altres.

La PAHC ha recordat que avui a tot el país, 2.242 unitats familiars són a la llista d'espera de la mesa d'emergència per falta d'habitatge, i que no es poden transferir diners públics a grans tenidors que pretenen desnonar, quan encara "recordem el rescat al sector bancari".
 

Roda de premsa de la PAHC Bages davant de l'Ajuntament, aquest divendres. Foto: Pere Fontanals