De bisbe a l'extracció d'esperma de porcs: Novell troba feina a Semen Cardona

El bisbe emèrit de Solsona, enginyer agrònom, s'incorpora a l'empresa bagenca

Xavier Novell durant una benedicció
Xavier Novell durant una benedicció | Bisbat de Solsona
Albert Vilanova
04 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:48h
Xavier Novell ja té feina. Tal com informa el diari ABC, el bisbe emèrit treballa a Semen Cardona, una empresa bagenca que es dedica a l'extracció d'esperma de porcs i l'elaboració de dosis de semen per a la inseminació artificial porcina. Segons informa a la seva pàgina web, l'empresa exporta producte a més de 20 països repartits per tot el món.

El bisbe emèrit, enginyer agrònom, havia estat buscant feina les últimes setmanes en una coneguda cooperativa del Pla d’Urgell, on hi va arribar a tenir una entrevista, i en una empresa de Bellpuig, a la comarca de l’Urgell, també vinculada al sector agroalimentari.

Fa un mes, Novell va ser notícia per haver sol·licitat la documentació necessària per poder casar-se amb la seva parella per la via civil. Així doncs, Novell i la psicòloga i escriptora de novel·la eròtica, Sílvia Caballol, van registrar el passat 7 d'octubre al Registre Civil de Súria la sol·licitud per contraure matrimoni.

Xavier Novell i Gomà va capgirar la seva vida als 52 anys, després d'haver penjat el bàcul de bisbe de Solsona i els hàbits de sacerdot. Ordenat el 1997, el seu periple eclesiàstic va estar marcat per haver esdevingut un bisbe jove amb ideals conservadors i una ferma decisió de fer públics els seus postulats, encara que generessin renou social i polític. Ara, s'ha allunyat de la seva diòcesi i també de l'Església.

Després de mantenir diverses reunions amb el Papa Francesc al Vaticà -tal com va avançar NacióDigital-, Novell s'ha fet fonedís un cop sabuda la notícia de la seva relació sentimental, una informació que ell mateix va admetre que no es podia amagar i que seria publicada tard o d’hora, tot i no voler explicar-la obertament el dia que el Bisbat de Solsona la va donar a conèixer.

Arxivat a