Com ser un restaurant sostenible, tema de l'últim Taller de Turisme de l'any

Bages Turisme organitza aquesta sessió de formació gratuïta per al dilluns 8 de novembre

Vallhonesta
Vallhonesta | CCBages
Redacció
03 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:17h
La sostenibilitat ha deixat de ser una moda per convertir-se en un requisit, i la prevenció de rebuig és una pedra angular en l'estratègia de sostenibilitat de qualsevol establiment de restauració. És per aquest motiu que l'últim Taller de Turisme de l'any se centrarà en la sostenibilitat al sector de la restauració, per ensenyar als participants com poden fer un pla d'acció que els condueixi cap al residu zero. El taller és gratuït i es farà el proper dilluns 8 de novembre, de 9.30 a 12.30 del matí, per vídeoconferència. Les empreses interessades en participar-hi poden inscriure's en aquest enllaç.

El taller estarà impartit per Isabel Coderch i Diana Reinoso, de Te lo sirvo verde, una consultora especialitzada en assessorar i acompanyar empreses del sector de la restauració en el desenvolupament de plans de sostenibilitat. Durant la sessió s'explicaran les claus per reduir els residus (enfocat a productes inorgànics) de les cuines dels restaurants i també es tractaran les noves directius normatives sobre el plàstic que afecten el sector.

El taller és convalidable per les sessions que obligatòriament han de fer les empreses que volen acreditar-se per obtenir el segell Biosphere de turisme sostenible. Biosphere és un programa que acredita el compromís de les empreses turístiques amb la sostenibilitat i que també reconeix la seva adhesió al Geoparc de la Catalunya Central. Per obtenir-lo, les empreses cal que facin un seguit de sessions formatives.

Agustí Comas, conseller comarcal de Turisme, anima les empreses del sector a apuntar-se a aquesta formació, i destaca que "al Bages estem compromesos amb el turisme sostenible, i la implicació del sector de la restauració és important". Els Tallers de Turime són una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona i la Diputació de Barcelona i tenen per objectiu millorar la competitivitat de les empreses del sector turístic. Des de Bages Turisme es treballa per posicionar el Bages com una destinació de turisme sostenible i, a la vegada, per impulsar el turisme gastronòmic a la comarca.

Aquest serà el cinquè i últim taller de turisme d'aquest any 2021. Els Tallers de Turisme són sessions pràctiques i gratuïtes per ajudar a millorar la gestió de les empreses del sector turístic. Els altres tallers que s'han fet al Bages aquest any han treballat temes com la gestió de la reputació en temps de Covid, la digitalització del sector de la restauració, aconseguir més reserves en línia amb una bona experiència d'usuari i el turisme de natura del futur.