L'Ajuntament de Sant Vicenç comença les tasques de la poda de l'arbrat municipal

El pla que s'ha redactat permetrà reformar, entre d'altres, els arbres del carrer Eduardo Peña i els salzes de la Piscina Municipal

Un operari podant un arbre a Sant Vicenç de Castellet
Un operari podant un arbre a Sant Vicenç de Castellet | AjSVC
Redacció
03 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:01h
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha començat aquesta setmana les tasques de la poda de l'arbrat municipal. Aquest any la campanya ha inclòs la redacció d'un pla que ha permès fer una diagnosi prèvia i establir nous criteris per afavorir la bona salut i l'estat dels arbres del municipi amb un horitzó de quatre anys.

Entre les novetats previstes en el marc de la campanya de la poda actual hi ha la poda de reformació d'algunes espècies. Concretament, s'actuarà a les mèlies del carrer Eduardo Peña i als salzes de les Piscines Municipals. Els operaris reduiran la capçada, eliminaran les branques que han crescut sobre nusos que no s'han consolidat i s'afavorirà el creixement per tal que els arbres recuperin el seu equilibri de manera natural.

La poda de reformació permetrà que a partir d'ara només calgui realitzar tasques de manteniment en tots aquests arbres en què s'actuarà. Les tasques es limitaran a garantir la distància respecte els edificis i detectar actuacions puntuals que requereixin una correcció. La poda de reformació evita les podes dràstiques que es realitzaven fins ara.

La majoria de podes fetes en l'àmbit urbà històricament han dirigit el creixement dels arbres i han generat la necessitat de fer una poda periòdica que debilita les espècies i els exposen a agafar plagues. Ara, es pretén implantar un canvi de model que respongui únicament a qüestions de seguretat i que faciliti el creixement i el desenvolupament de forma natural de cada espècie. La poda intensiva es mantindrà en aquelles espècies que la requereixen com poden ser les moreres.

Reutilització del material
El contracte de realització de la poda també preveu la reutilització de part de les restes triturades de poda per aplicar en zones verdes municipals, mentre que les que no es puguin utilitzar seran per a la planta de compostatge del Parc Ambiental de Bufalvent.