Torna la música en directe a La Papasseit aquest dijous

El duet ponentí Athanàgia presentarà "De vent i òxid", el seu primer disc

Athanàgia tocaran dijous a la Papasseit
Athanàgia tocaran dijous a la Papasseit | Promocional
Redacció
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:02h
El duet ponentí Athanàgia presentarà De vent i òxid, el seu primer disc, aquest dijous 4 de novembre a les 7 del vespre a la Llibreria Papasseit de Manresa.

Nascuts a Ponent, entre la boira i la canícula, a l'Arcadi Minguet i el Lluc Casals els uneix la voluntat de plasmar en partitures idees que ajudin a mitigar la rudesa de la vida. Després de l'experiència de musicar  diferents espectacles de poesia, i bevent de gran varietat d'estils musicals que van des del rock progressiu fins al flamenc passant per la música electrònica, Athanàgia proposa un treball conceptual, cuit a foc lent, temes instrumentals que es recullen per primera vegada en format disc amb De vent i òxid.

Athanàgia era una antiga ciutat ilergeta que va lluitar contra els romans quan aquests varen conquerir el nord-est de la Península Ibèrica. Athanàgia seria la Numància lleidatana, símbol de resistència contra l'opressor, tal com una au fènix que reneix. La voluntat d'Athanàgia és no deixar indiferent a l'oient, seduir-lo i convidar-lo a fer un treball actiu de deducció per a extreure'n la seva pròpia història.

El concert, de format reduït, tindrà lloc a la Llibreria Papasseit (Carrer Barcelona, 25 de Manresa) el dijous 4 de novembre a les 7 de la tarda i serà d'entrada gratuïta amb taquilla inversa.