L'Aiguamoll de la Bòbila de Santpedor estrena senyalització i una placa amb el nom de Jordi Falip

En total l'Ajuntament ha col·locat sis plafons explicatius i quatre rètols que senyalitzen diferents espais

Caseta de guaita de l'Aiguamoll de la Bòbila amb el nom de Jordi Falip
Caseta de guaita de l'Aiguamoll de la Bòbila amb el nom de Jordi Falip | AjStp
Redacció
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:00h
Des d'aquesta setmana l'Aiguamoll de la Bòbila de Santpedor compta amb nova senyalització. L'Ajuntament ha actualitzat els cartells indicatius que ja hi havia fins ara i se n'han creat de nous. La placa amb el nom de Jordi Falip a la caseta de guaita, que es va aprovar per unanimitat al ple de l'Ajuntament aquesta mateixa setmana, vol ser un reconeixement a la tasca naturalista en la recuperació, conservació i protecció d'aquest espai natural de Santpedor.

En total l'Ajuntament ha col·locat sis plafons explicatius i quatre rètols que senyalitzen diferents espais que formen part de l'Aiguamoll. Els nous indicadors compten amb una imatge gràfica renovada i que s'ha homogeneïtzat. La nova senyalització s'engloba dins d'una actuació de millora d'aquest espai natural, que es va iniciar a principis d'any amb les obres a la caseta de guaita.

El regidor de Medi Ambient, Josep Illa, explica que "l'Aiguamoll és un espai natural d'interès per la conservació de la biodiversitat i també un exemple d'un espai restaurat que s'ha de senyalitzar adequadament perquè la gent en prengui consciència i el posi en valor".

La millora de la visibilitat des de la caseta de guaita va ser un dels projectes guanyadors als pressupostos participatius del 2019, que l'Ajuntament va incloure al projecte d'actuació a l'Aiguamoll i el seu entorn, i que ha finalitzat ara amb la senyalització. El projecte, que ha tingut un cost total de 20.000 euros, ha fet actuacions de millora de l'estat interior de la caseta de guaita i la seva visibilitat i ha instal·lat estructures de fusta com a pantalles visuals per evitar molèsties a la fauna. També s'han col·locat papereres de recollida selectiva de residus en diferents punts de l'Aiguamoll.

L'Aiguamoll de la Bòbila és un espai natural d'una gran biodiversitat, que ocupa una superfície de 7,47 hectàrees i està situat a 500 metres del nucli de Santpedor. Després de més de 25 anys de la seva recuperació, s'ha convertit en un destacat espai de divulgació de les zones humides i un punt de lleure per als veïns i venes del municipi i la comarca. L'Aiguamoll té el seu origen en una activitat industrial, ja que es va generar cap a mitjan segle XX per l'activitat extractiva d'una bòbila. El 1982 la indústria va fer fallida i l'indret va tenir una forta degradació i es va convertir en un abocador incontrolat. A principi dels anys 90, es va començar a promoure la necessitat d'aturar aquella degradació i, a partir del 1994 es va convertir el paratge en un aiguamoll.
Arxivat a