Elena anuncia la posada en marxa d'una comissaria de proximitat al centre de Manresa

La iniciativa és pionera i aplegaria agents dels Mossos i de la Policia Local

El regidor de Seguretat Ciutadana de Manresa, Joan Calmet, amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena
El regidor de Seguretat Ciutadana de Manresa, Joan Calmet, amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena | Gemma Aleman
Redacció
31 d'octubre del 2021
Actualitzat el 02 de novembre a les 9:41h
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que Manresa comptarà, a finals de l'any vinent, amb una comissaria de seguretat al centre de la ciutat. L'espai, pioner, aplegaria agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local. La intenció, ha avançat Elena, és que se'n puguin desplegar de similars a altres ciutats mitjanes i grans catalanes que actualment tenen les comissaries dels Mossos als afores. A banda, el titular d'Interior ha anunciat la posada en marxa de patrulles combinades per agents dels dos cossos, a partir de dimarts, als principals nexes comercials de la ciutat.

En la mateixa setmana que l'Ajuntament de Manresa anunciava mesures per combatre l'auge de la inseguretat a la ciutat, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat la capital del Bages per avançar que des de l'executiu també engegaran accions per combatre el que ha qualificat de fets "minoritaris" però "rellevants". Entre les mesures, Elena ha avançat la voluntat d'instal·lar, a finals de l'any vinent, una comissaria de proximitat al centre de la ciutat.

Segons Elena es tracta d'una iniciativa pionera emmarcada en el projecte Mossos 2030 que, entre els objectius ,té acostar el cos a la ciutadania. La voluntat és que també s'implanti a altres ciutats mitjanes i grans catalanes que, com Manresa, tenen la comissaria dels Mossos als afores. La intenció és que hi aplegui agents dels Mossos i de la Policia Local de l'àmbit de la seguretat ciutadana.

Patrulles combinades
A banda, el conseller també ha anunciat altres mesures a curt termini a la ciutat. A partir de dimarts s'iniciarà un patrullatge compartit de Mossos i Policia Local pels carrers comercials de ciutat amb la finalitat "d'establir un contacte més directe amb comerciants i veïns".

Aprofitant la seva visita, Elena també ha volgut fer balanç de l'operatiu Tremall, un dispositiu de tarda-nit diari coordinat entre Mossos, Policia Nacional i Policia Local. En formen part una vintena d'agents i està especialitzat a fer seguiment dels detinguts, especialment dels reincidents. Des que es va posar en marxa, ha explicat Elena, s'han detingut 14 persones.

Tant l'operatiu Tremall com les patrulles combinades es mantindran, en principi, de forma "indefinida", ha recalcat el conseller, que també ha anunciat que té intenció de tornar a la ciutat, abans de Nadal, per fer balanç de les accions i constatar que estiguin funcionant.