Salut

CatSalut i Althaia acorden una solució per a la prestació d'IVE a Manresa

Actualment, a la Regió Sanitària Catalunya Central es poden fer IVEs farmacològiques a tot el territori fins a la novena setmana

per NacióManresa, 28 d'octubre de 2021 a les 12:08 |
CatSalut i Fundació Althaia facilitaràn la prestació per IVEs al Bages | Promocional
El Servei Català de la Salut (CatSalut), com a administració competent en la planificació dels serveis de salut, ha liderat el treball conjuntament amb la Fundació Althaia, el patronat del qual és presidit per l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, per aproximar el dret a la prestació sanitària de la interrupció voluntària de l'embaràs (IVE) quirúrgica a Manresa, seguint els supòsits i requisits que determina la llei vigent.

Fruit d'aquest treball, s'ha acordat que la Fundació Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, facilitarà l'espai adequat per realitzar les IVE quirúrgiques a la capital del Bages.


Per la seva banda, el CatSalut s'encarregarà de designar l'equip assistencial que durà a termes les intervencions.

Això permetrà donar resposta al Bages a la petició d'interrupcions voluntàries d'embaràs quirúrgiques, posant la dona al centre de l'atenció mèdica i oferint un servei acurat, professionalitzat, de qualitat i pròxim.


Actualment, a la Regió Sanitària Catalunya Central es poden fer IVEs farmacològiques a tot el territori fins a la novena setmana. També hi ha la possibilitat de fer IVEs quirúrgiques a l'Hospital de Vic. Amb aquest acord, Manresa se sumarà a l'oferta d'aquesta prestació.

 

Participació