Ampli desplegament policial a Manresa per escorcollar els pisos del presumpte homicida de Navarcles

Els Mossos, acompanyats dels dos detinguts, han accedit a un habitatge de la muralla Sant Francesc i a un altre del carrer Santa Llúcia

Vehicles policials taponant el carrer Santa Llúcia durant l'operatiu
Vehicles policials taponant el carrer Santa Llúcia durant l'operatiu | Pere Fontanals
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 19:14h
Finalment, el jutjat ha autoritzat l'entrada policial als pisos on vivien els dos nois de 19 anys que van ser detinguts dilluns a la tarda com a presumptes autors de l'homicidi d'un home a casa seva de Navarcles el passat 3 d'octubre, i de l'agressió amb arma blanca d'un altre home, el 19 d'octubre, a la confluència dels carrers dels Caputxins i Sant Benet, a prop de l'entrada de l'escola Oms i de Prat.

Tres patrulles logotipades, tres més de vehicles no marcats, i una furgoneta dels ARRO han fet l'escorcoll dels habitatges on viuen els detinguts, al carrer Santa Llúcia i a la muralla de Sant Francesc de Manresa, aquest dimecres a la tarda. Mentrestant, la Policia Local de Manresa regulava l'accés d'altres vehicles a les zones.

En primera instància, aquest dimarts al migdia, el jutjat no va autoritzar l'escorcoll dels habitatges, tal i com va informar en exclusiva NacióManresa. Patrulles dels Mossos d'Esquadra van ser davant dels dos habitatges entre la detenció i dimarts al migdia, per fer custòdia, una custòdia que va ser infructuosa per la negativa judicial.

Aquest dimecres, però, després d'haver deixat els dos habitatges sense vigilància durant més de 24 hores, els detinguts i els agents han pogut accedir-hi per fer-hi inspecció i recollir proves, si fos el cas.

Un dels acusats està acusat d'un delicte d'homicidi consumat i un altre en grau de temptativa, i l'altre del segon cas.

Els fets que els imputen
El 3 d'octubre, a 2/4 de 2 de la matinada, uns lladres van entrar en una finca de Navarcles amb la intenció de robar dues plantes de marihuana. Els inquilins de la casa els van sentir i dos d'ells van sortir per evitar la intrusió. Els assaltants els van agredir i un va morir uns dies després a causa de les ferides.
 
Posteriorment, el 19 d'octubre es va produir una baralla a Manresa, en la qual dues persones en van agredir una altra amb una arma blanca, coneguda seva. la víctima d'aquesta segona agressió continua ingressada a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa amb ferides de caràcter greu, però sense que corri risc la seva vida.