Josep Tarín demora la seva dimissió a la Diputació fins al plenari de novembre

L'alcalde de Talamanca pel PDECat torna a incomplir l'acord amb Junyent, allargarà el relleu cinc mesos més del previst i l'exalcalde de Manresa no podrà assumir el càrrec fins a desembre

Valentí Junyent amb Josep Tarín, junts en una imatge d'arxiu
Valentí Junyent amb Josep Tarín, junts en una imatge d'arxiu | Diputació
Redacció
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 19:31h
L'alcalde de Talamanca pel PDECat, Josep Tarín, no deixarà la seva acta de diputat a la Diputació de Barcelona aquest dijous en el ple d'octubre de l'organisme provincial i encara demorarà la seva dimissió fins al plenari de novembre. Així, l'exalcalde de Manresa i actual regidor d'Hisenda i Presidència, Valentí Junyent, no podrà assumir la seva responsabilitat fins a un mes després, al ple de desembre, quan prendrà possessió de l'acte de diputat.

D'aquesta manera, Tarín, que ha estat sentenciat recentment per l'Audiència Provincial de Barcelona a 1 any i mig de presó i a 9 d'inhabilitació per un delicte contra l'ordenació del territori, haurà incomplert en 2 mesos el seu pacte amb Junyent, tot i pertànyer tots dos a la mateixa formació. El mandat a la Diputació comença el mes de setembre, un cop superades les constitucions dels ajuntaments.

A principi de mandat Josep Tarín i Valentí Junyent van pactar compatir l'acta de diputat a la Diputació, mig mandat cadascun d'ells. Aquest acord va caducar el més de setembre passat, però l'alcalde de Talamanca l'ha acabat demorant fins a final d'any.

Tarín atribueix el retard a la tramitació del pressupost 2022
Per la seva part, Josep Tarín atribueix el retard en el relleu "a la tramitació del pressupost 2022 de la Diputació, que han demorat la meva dimissió dos mesos". L'encara diputat assegura que "sempre ha estat la meva voluntat complir amb els acords al si del nostre partit".