Acció Sindical del Bages se suma a la plataforma Tècnics en Lluita per la internalització del servei d'ambulàncies

El sindicat té 7 de 9 representants al comitè d'empresa de TSC a la Catalunya central

Ambulància
Ambulància | Gala Espín
Redacció
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:23h
La secció d'Acció Sindical del Bages (ASB) a Transports Sanitaris de Catalunya (TSC), amb 7 dels 9 representants al comitè d'empresa a la Catalunya central, se suma a la Plataforma Tècnics en Lluita per la internalització del servei d'ambulàncies de Catalunya. 

En les últimes setmanes s'han estat celebrant reunions amb els diversos grups parlamentaris per tal d'impulsar les demandes dels sindicats que, aquest cop, van junts en la lluita per la internalització del servei urgent i no urgent d'ambulàncies de Catalunya. Avui dia i "des de ja fa massa anys", el transport sanitari es troba en mans d'empreses privades que "s'enriqueixen a costa dels contribuents, d'escatimar en la qualitat del servei i retallar les condicions de treball de les plantilles".

"L'incompliment sistemàtic de les bases concursals, els excessos en la contractació en frau de llei en règim de pràctiques o les demores en els serveis per manca de recursos i efectius són algunes de les conseqüències de la privatització d'un servei essencial", expliquen des d'ASB

Havent presentat una proposta legislativa des del grup parlamentari de la CUP, s'està duent a terme una roda de contactes amb els altres grups parlamentaris. Les negociacions avancen i la tramitació de la llei està garantida pel suport parlamentari de la CUP, els Comuns, el PSC i ERC. Pendent del rebuig a l'esmena a la totalitat presentada per VOX de tots els membres de l'acord antifeixista i un cop superat aquest tràmit, es formarà la comissió parlamentària i s'iniciarà el procés de debat de la llei. Aquesta tramitació no estarà exempta d'entrebancs, ja que hi ha "grups amb reticències importants" amb la proposta, "però la unitat d'acció dels sindicats i la lluita que ha de seguir, poden desbloquejar acords i fer avançar les demandes per la millora del transport sanitari català". 

És per això que la secció sindical d'ASB ha decidit participar de la taula de reivindicacions de Tècnics en lluita, que tal com diu el seu nom, fa una crida a la participació en les convocatòries i en la lluita del sector a tota la comunitat, a totes les plantilles, a tots els veïns, treballadors i usuaris de la Catalunya central.