El BAXI Manresa torna de Turquia invicte a la Champions (67-72)

L'equip bagenc fa una nova demostració de coratge i derrota el potent Pinar Karsiyaka

El BAXI Manresa aconsegueix una important victòria a Turquia
El BAXI Manresa aconsegueix una important victòria a Turquia | FIBA
26 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 20:47h
A un equip com el BAXI Manresa no se li pot exigir que guanyi a pistes com la del Pinar Karsiyaka. Que lluiti fins al final, sí. Aquest dimarts els de Pedro Martínez han fet les dues coses. Aquest meritori triomf permet als manresans acabar la primera fase del grup B de la Basketball Champions League com a líders invictes. El play-in sembla ja assegurat. L'objectiu ha de ser ara el primer lloc de grup. A Turquia, Luke Maye ha estat el màxim anotador. El nord-americà ha anotat un 3+1 que ha mantingut el seu equip en un dels moments més complicats. Chima Moneke ha aportat l'entrega habitual. I Elias Valtonen ha anotat un triple que ha significat el darrer canvi de liderat en el marcador. El triomf és la millor forma de celebrar els 90 anys que el club manresà compleix aquest dimecres.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Elias Valtonen, Luke Maye i Yankuba Sima. El Pinar Karsiyaka ho ha fet amb Tony Taylor, Amath M'Baye, Bonzie Colson, Akill Mitchell i Yunus Sonsirma. Pérez ha combinat amb Sima per obrir el marcador. L'espectacularitat de la jugada no s'ha traduït en domini bagenc. Els turcs han començat molt millor. M'Baye superava a Maye en dues jugades on aconseguia cistella i a més li treia personal al nord-americà. L'encert del Pinar Karsiyaka contrastava amb les errades d'un BAXI Manresa molt encaparrat a tirar de tres. Els de Pedro Martínez han llançat set triples als primers cinc minuts sense encertar-ne cap. La dinàmica que hi havia al marcador recordava la del desplaçament a Jerusalem. Com aquell dia, el conjunt manresà s'ha recuperat. Bako amb una esmaixada situava el 15-14 (minut 8). Michel Roll obria forat amb un llançament de tres. Malgrat això, el BAXI Manresa ha tingut l'ocasió de posar-se per davant. Rafa Martínez ha anotat però en la següent jugada Guillem Jou ha rebut un tap. En canvi, els locals no han errat al darrer atac (20-16).

L'índex anotador ha baixat als segons deu minuts. Cap dels dos equips era capaç de veure cistella amb continuïtat. L'equip manresà ho ha aprofitat per mantenir-se ben a prop del seu rival (25-24, minut 14). Chima Moneke hi posava el cor de cada dia. El nigerià ha patit un fort cop al cap en una entrada a cistella que l'ha enviat per uns moments a la banqueta. Poc després ha pogut tornar a la pista per empatar a 28. Dues pilotes perdudes permetien un nou avantatge del Pinar Karsiyaka que el BAXI Manresa tornava a rebatre. La remuntada no l'han culminada els bagencs en part gràcies a què els triples els seguien sense entrar (1/16 a la primera part). Al descans, un 35-34 que ho deixava tot obert.

Moneke ha avançat al BAXI Manresa tornant dels vestidors. Valtonen i Thomasson han ampliat l'avantatge fins als cinc punts (35-40, minut 23). La defensa també havia pujat un parell de graus i impedia a l'equip turc trobar bones opcions. Només Roll era capaç de sumar i mantenir el seu equip a prop del rival. Els triples seguien sent el punt fluix del BAXI Manresa. Tantes errades han facilitat la reacció del Pinar Karsiyaka. No només errades en el llançament sinó també pilotes perdudes. A manca dels darrers deu minuts, el marcador reflectia un igualat 55-52

Dues cistelles fàcils dels turcs i els rebots que s'escapaven de la cistella manresana posaven el partit costerut per al BAXI Manresa (59-52, minut 33). Maye, en un dels seus millors partits, ha aguantat el seu equip quan les coses anaven més maldades. Un 3+1 situava el 61-58 quan encara quedaven més de cinc minuts. Roll ha aparegut en dues accions en què ha actuat de veterà. Primer forçant un dubtosa personal i després provocant una pèrdua a Thomasson. Aquestes dues accions no han estat en cap cas definitives. El Pinar Karsiyaka també ha perdonat i ha donat possibilitats als de Pedro Martínez. Després de diverses oportunitats, Moneke empatava a 65 (minut 38). M'Baye tornava a avançar els seus. Però Valtonen sumava de tres. Una falta en atac del Pinar Karsiyaka posava el duel a l'abast del BAXI Manresa. Moneke es complicava la vida però Roll tampoc era capaç d'aprofitar-ho. El rebot capturat per Bako era mig partit. Més quan Thomasson transformava els dos llançaments lliures que ha tirat (67-70). Quedaven setze segons. Colson, apagat avui, no ha pogut forçar la pròrroga. Més quan Moneke ha capturat el rebot i ha anotat dos tirs lliures més. L'avantatge encara hagués pogut ser més gran si Bako hagués estat més resolutiu a la darrera jugada. Al final, 67-72 i el BAXI Manresa acaba la primera volta invicte.

Incidències: Yohan Rosso (França), Alexandre Deman (França) i Oskars Lucis (Letònia) han arbitrat el partit. Han eliminat el local Tony Taylor. Janis Berzins ha estat el jugador descartat.