ICL Iberia rep la Categoria EsAgua Gold pels seus avenços en gestió de l'aigua

L'empresa ha aconseguit una disminució d'un 27% de petjada hídrica i d'aigua en els darrers 5 anys a la seva activitat minera del Bages

ICL a Súria
ICL a Súria | ICL
Redacció
26 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:07h
ICL Iberia ha estat guardonada amb la categoria EsAgua Gold "per la seva implicació i compromís" amb la gestió dels recursos hídrics en la seva activitat. Aquesta distinció és proporcionada per Cetaqua, Water Footprint Network i DNV, promotors de l’ EsAgua, xarxa d'empreses compromeses amb l'ús sostenible l'aigua i la petjada hídrica. 
 
El procés per obtenir potassa es basa en la flotació, que aprofita la diferència de densitat i solubilitat de les diferents sals. Per  aquest  motiu, l'aigua és un element fonamental en l'activitat de l'empresa minera. L'aplicació d'indicadors d'ús d'aigua (petjada hídrica i petjada d'aigua) permet a ICL realitzar una avaluació dels potencials impactes ambientals relacionats amb l'aigua i detectar oportunitats per reduir aquests impactes optimitzant l'ús d'aquest recurs. 

Amb aquests indicadors, ICL Iberia pot conèixer quina influència en el medi hídric té generar una tona de potassa, el que li permet optimitzar les extraccions d'aigua, millorar l'impacte ambiental dels seus abocaments. 
 
Durant els darrers anys, ICL Iberia ha estat calculant la petjada hídrica i d'aigua dels seus productes, arribant a aconseguir una disminució d'un 27% en els darrers 5 anys, en gran part gràcies a la millor eficiència aconseguida en l'execució de les grans inversions que està suposant el Projecte Phoenix.
Arxivat a