La UVic-UCC i el BAXI Manresa creen un doctorat en lesions esportives

Club i universitat pretenen progressar en l'anàlisi i millora de la salut dels jugadors de bàsquet

Presentació del doctorat sobre lesions esportives al Nou Congost
Presentació del doctorat sobre lesions esportives al Nou Congost | BàsquetManresa
Redacció
26 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:25h
La UVic-UCC i el Bàsquet Manresa impulsaran un doctorat sobre lesions esportives que ha estat presentat al pavelló del Nou Congost. Es tracta d'un projecte de tesi que analitzarà a través de dades obtingudes en el club factors que es relacionen amb l'aparició de les lesions en els jugadors per poder prevenir-les.

El Bàsquet Manresa i la UVic-UCC han signat un conveni de col·laboració que explicita la voluntat de realitzar aquesta acció de recerca. Amb aquesta tesi, s'uneixen dues entitats importants pel territori, que sumen esforços per poder donar un valor afegit tant a la formació com a l'evolució del club en matèria d'anàlisi de dades i prevenció.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència del Rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, el doctor Javier Peña, coordinador del Grup de Recerca SPARG que conduirà la tesi conjuntament amb el doctor Martí Casals, i el doctor Marc Bernadich, Director d'Empresa d'UManresa i Conseller Executiu del Bàsquet Manresa.

El doctorand serà el preparador físic del primer equip, Adrián Rubio, que espera que del coneixement obtinguts en el seu doctorat el club pugui beneficiar-se'n a curt i llarg termini.
Arxivat a