La Unió Musical del Bages presentarà «Escolta, sent, imagina» a la Seu de Manresa

L'objectiu de l'acte és seguir recaptant fons per a la restauració de l'orgue del cor de Catalunya

El dissabte la Unió Musical del Bages actuarà a la Seu.
El dissabte la Unió Musical del Bages actuarà a la Seu. | Unió Musical del Bages
Redacció
26 d'octubre del 2021
Actualitzat el 27 d'octubre a les 8:51h
En el marc del Dia de la Seu i de la campanya Restaurem l'orgue del cor de Catalunya, el dissabte 30 d'octubre a les 9 del vespre la Unió Musical del Bages oferirà un concert únic i amb un repertori fet a mida a la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa. El propòsit de l'acte és continuar amb la recaptació de fons per finançar la restauració de l'orgue, que des del passat mes de desembre s'està rehabilitant.

Amb el títol Escolta, sent, imagina, la formació musical convidarà a tots els assistents a aguditzar els seus sentits i crear una nova biblioteca de sentiments, emocions, històries i records. Cadascuna de les obres del repertori que presentarà estan pensades per fer volar la imaginació tot escoltant la narració, la música i, sobretot, les sensacions que aquestes provoquen a nivell individual.

El concert serà la cloenda del programa de celebració del Dia de la Seu, que any rere any l'Associació dels Amics de la Seu proposa amb la voluntat de donar a conèixer i dinamitzar el patrimoni de la basílica manresana. Enguany, l'associació ha volgut col·laborar amb la campanya Restaurem l'orgue del cor de Catalunya donant suport a aquest concert, la recaptació del qual es destinarà íntegrament a les feines de restauració de l'orgue.

Les entrades pel concert es podran adquirir el mateix dia de l'acte a la taquilla que s'instal·larà a la porta de la basílica de la Seu. El preu serà de 10 euros i servirà com a donatiu per la campanya.

La Unió Musical del Bages
La Unió Musical del Bages és una associació musical flexible d'instruments de vent i percussió, formada per músics professionals, amateurs i estudiants avançats de música. També hi tenen cabuda joves estudiants i, per tant, és un punt de trobada intergeneracional de músics de procedència, estils i inquietuds molt diverses.

Des de la seva creació ha interpretat el tradicional Concert de Cap d'Any a Manresa, en les primeres edicions al Teatre Conservatori i en els darrers anys al teatre Kursaal, ha organitzat la celebració de Santa Cecília amb la participació d'alumnes de les escoles de música del Bages i comarques veïnes, ha realitzat actuacions amb el Cor Clavé i corals manresanes i de Barcelona, ha fet col·laboracions amb Brams i la Cobla Catalana dels Sons Essencials i Pau Riba, ha executat concerts per a orgue i banda; ha realitzat concerts benèfics i actuacions de Festa Major i a la Diada de Catalunya, i ha actuat també a l'Auditori de Barcelnoa. La Banda ha gravat el CD Músiques de Manresa 2. A més, una formació parcial de la Banda interpreta des de fa gairebé 20 anys les músiques del Correfoc a la Mostra que es fa a la plaça Major i també ha enregistrat el CD Les Músiques del Correfoc de Manresa.

Dídac Mirallas és l'actual director de la Unió Musical del Bages i el concert Escolta, sent, imagina serà sota la seva batuta. Mirallas és titulat de Grau Superior de clarinet i saxofon, postgraduat en clarinet al Conservatori de Perpinyà i també a l'ESMUC. Mirallas va ser membre de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) durant 6 anys i ha participat en l'orquestra IRO (Inter-regional Jugendorchester) d'Alemanya i la JONDE (Jover Orquestra Nacional de España). A més, és un prestigiós lutier de clarients, saxos i flautes travesseres i durant molts anys ha compaginat la seva activitat com a clarinetista i saxofonista amb la de professor.

La campanya de l'orgue
El mes de desembre de 2020 es va presentar la campanya Restaurem l'orgue del cor de Catalunya creada per la Comissió de l'orgue amb la voluntat de recuperar l'instrument de la basílica, que es troba en molt mal estat de conservació.