incendis

El Rotary Club de Manresa-Bages valora la tasca de les ADF i dels Bombers

Una seixantena de persones assisteixen al col·loqui sobre prevenció d'incendis forestals organitzat per l'entitat

per NacióManresa, 25 d'octubre de 2021 a les 12:35 |
Els ponents amb la presidenta del Rotary Club | Rotary
Una seixantena de persones va assistir al sopar-debat de sensibilització sobre el medi ambient que es va celebrar dijous passat a iniciativa del Rotary Club de Manresa-Bages, i que es va centrar en la prevenció dels incendis forestals al territori i els efectes del canvi climàtic en aquest àmbit. Va ser un col·loqui molt interessant que va comptar amb la intervenció d'Oriol Tarragó i Santi Montsech, president i vicepresident respectivament de la federació d'ADF Bages-Moianès, així com de Santi Lleonard, cap de Bombers de la Regió Central, i de Ramon Vidal, cap del parc de Bombers de Manresa.
 

En el decurs de l'acte es va posar en valor tant la tasca de les ADF com la dels Bombers i es va posar de manifest la importància de la prevenció per evitar incendis forestals. En la seva intervenció, els responsables de l'ADF Bages-Moianès van exposar el projecte d'instal·lació d'una xarxa de càmeres de vigilància forestal al territori en substitució de les torres de vigilància forestal. D'altra banda, els responsables de Bombers van parlar dels tipus d'incendis més comuns i de les causes que els originen, així com de la importància de la gestió dels boscos.

El medi ambient, prioritari


El suport al medi ambient és una nova àrea d'activitat que s'impulsa des de Rotary Internacional i, per extensió, també al Rotary Club de Manresa-Bages. El sopar-debat que es va celebrar aquest dijous  al restaurant Bages 964 de l'Oller del Mas ha estat la primera activitat que s'ha realitzat dins d'aquest àmbit.

 

Participació