El BAXI Manresa no pot sumar a Fuenlabrada (90-82)

Els triples locals i la irregularitat visitant decanten la balança

Els 23 punts de Joe Thomasson no han estat suficients perquè el BAXI Manresa sumés la victoria | A. Pacheco
24 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 15:06h
Durant molts minuts, la victòria ha estat factible per al BAXI Manresa davant l'Urbas Fuenlabrada. Els jugadors de Pedro Martínez no s'han deixat intimidar pels triples dels jugadors madrilenys. En total, n'ha sumat 15. No obstant, els de Pedro Martínez han estat massa irregulars i han encaixat diversos parcials en contra. Especialment, ha fet molt mal als manresans el 13-0 en contra ja als darrers minuts quan s'havien col·locat 72-70 als darrers deu minuts. Els darrers minuts han estat un remar contracorrent per canviar el signe del partit. Joe Thomassson ha estat el jugador més encertat de cara a cistella amb 23 punts. Chima Moneke i Ismael Bako també han estat a un bon nivell.

El BAXI Manresa ha sortit amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Guillem Jou, Chima Moneke i Ismael Bako. Per l'Urbas Fuenlabrada ho han fet Jovan Novak, Obi Emegano, Sean Armand, Kyle Alexander i Kwam Cheatam. L'Urbas Fuenlabrada ha pres la iniciativa al marcador gràcies a l'encert de Cheatam. El màxim triplista de la competició ha sumat els onze primers punts del seu equip amb tres triples inclosos sense error. El BAXI Manresa no perdia la cara al partit gràcies a homes com Thomasson i Moneke (11-9, minut 4). Dues pèrdues gaire seguides dels bagencs permetien que els locals haguessin una primera renda significativa de sis punts. El treball de Bako i Thomasson ha permès igualar novament a 17. Aquesta remuntada no ha canviat el guió del partit ja que el domini seguia sent local gràcies al llançament de tres. Armand ha pres el relleu a Cheatam des dels 6,75. En poca estona, s'ha passat de l'empat a 17 al 27-19 a l'acabar els primers deu minuts.

L'Urbas Fuenlabrada ha seguit encertat des de la llarga distància. Els locals han arribat als deu punts al seu favor ben aviat. Thomasson i Moneke seguien sent els jugadors més incisius del BAXI Manresa. No estava tan encertat Sylvain Franscisco, precipitat en algunes de les seves accions. Un tir des de la mitja distància de Bako posava el 35-32. Què ha fet en aquest escenari l'equip madrileny? Recórrer novament als triples. En aquesta ocasió de la mà d'Emegano. El britànic estava encara més encertat que Cheatam i Armand i situava un perillós 44-33 (minut 17). Pedro Martínez ha aturat el partit. Un parcial de 0-7 acostava posicions. Alexander i Maye s'han intercanviat un llançament triple abans que Thomasson tanqués la primera part des del punt de personal (47-45).

El partit tornava a començar després que Bako culminés amb un alley hoop una assistència de Pérez. Després, Elias Valtonen responia de tres una cistella de Cheatam per posar el BAXI Manresa per primer cop per davant (49-50, minut 22). S'obria un nou escenari amb una dinàmica favorable a l'equip bagenc. Els de Pedro Martínez han arribat a gaudir de cinc punts al seu favor. Emegano ha sortit per rescatar el seu equip. El britànic ha liderat un parcial d'11-0 que obligava a Pedro Martínez a intervenir de nou (60-54, minut 26). La reacció ha estat letal i poc després el marcador reflectia un nou empat. A 61. Però els locals han gestionat millor els últims minuts del tercer quart per encarar els darrers deu minuts per davant (72-65).

Els manresans han sortit disposats a lluitar per la victòria. Moneke i Thomasson seguien sent uns titans que situaven el 72-70. Per variar el curs de la matinal, un triple ha estat el desllorigador per fer un nou cop de timó a favor de l'Urbas Fuenlabrada. Un parcial de 13-0 posava el partit complicat per al BAXI Manresa (85-70, minut 36). Malgrat les dificultats, els de Pedro Martínez no han abaixat els braços i han combinat bones accions amb altres que el cap i el cos ja no anaven a la mateixa velocitat. Francisco ha sumat dos triples que es convertien el darrera opció bagenca. Un rebot que s'ha escapat al BAXI Manresa ha acabat dictant sentència amb un 2+1 d'Emegano. Maye ha sumat els dos darrers punts visitants abans que Novak fes un contraatac a plaer (90-82).

Incidències: Antonio Conde, Luis Miguel Castillo i Andrés Fernández Carretero han arbitrat el partit. Marcis Steinbergs ha estat el jugador descartat. Ha estat el partit del 250 de Pedro Martínez a la banqueta del BAXI Manresa.