El PSC de Sant Joan de balanç de meitat de mandat en un acte amb la militància

El grup municipal, integrat al govern, fa un repàs de la feina feta durant aquests dos anys

Paqui García, Elia Tortolero i Àngel Sáez, regidors del PSC de Sant Joan de Vilatorrada
Paqui García, Elia Tortolero i Àngel Sáez, regidors del PSC de Sant Joan de Vilatorrada | PSC
Redacció
23 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:00h
El PSC de Sant Joan de Vilatorrada ha celebrat aquest divendres l'acte de balanç de mig mandat en el govern de l'Ajuntament. L'acte es va celebrar a la capella del Mas Sant Joan on van assistir militants i simpatitzants així com alcaldes i alcaldesses socialistes de la comarca. La gestió de la pandèmia, l'augment de les partides socials, la implementació de les noves tecnologies o el reforç dels convenis amb les entitats joves son alguns exemples dels objectius assolits des de les regidories socialistes a Sant Joan de Vilatorrada.

En les seves intervencions, les regidores i el regidor socialista que integren l'equip de govern van repassar àrea per àrea l'acció de govern duta a terme i, amb el programa electoral a la mà, van afirmar que "s'ha assolit més del 70% del programa en aquelles àrees de les que en som responsables". 

El grup socialista lidera les regidories "socials" de l'Ajuntament: Educació, Serveis Socials, Salut, Igualtat, Infància, Joventut, Gent Gran, Participació, Cooperació i Barris, així com també les regidories de Tecnologies, Organització i Transparència.

La regidora i portaveu del grup, Elia Tortolero, va celebrar l'augment del 16% en les beques escolars, així com l'augment del 77% en el pressupost d'igualtat "respecte les partides del darrer mandat Junts-ERC". L'augment de les partides socials també s'ha experimentat en l'àrea de Serveis Socials on la regidora Paqui García va recordar que el pressupost per subministraments bàsics i les ajudes individualitzades s'han incrementat en un 44 i 33% respectivament. En aquest sentit, Garcia va fer especial èmfasi en l'esforç "colossal" que l'equip de govern i el personal de serveis socials i la residència Atzavara han hagut de dur a terme en el transcurs de la pandèmia. 

La creació de la setmana de la infància, les jornades d'emprenedoria femenina La Filadora, els Vespres a l'Era del Mas Llobet i la renovació i millora en els equipaments públics com la residència, la ludoteca o l'Espai Jove suposen, en paraules dels regidors, un "aprovat amb molt bona nota" de la seva gestió en un àmbit tant important com és el social. 

D'altra banda, El regidor Àngel Sáez va afegir que la implementació de nous dispositius tecnològics com les càmeres lectores de matrícules, la renovació de la pàgina web municipal, la redacció de l'estratègia de ciutat intel·ligent, el compliment en matèria de transparència o l'impuls de la creació de la futura Oficina d'Assistència Ciutadana (OAC) completen l'acció de govern més enllà de l'àmbit social. 

L'acte va acabar amb un torn de paraula obert on els assistents van poder consultar i resoldre dubtes sobre l'acció de govern.