Tornen amb força les activitats que fomenten el talent matemàtic a la UPC Manresa

Aquest dissabte s'engega el "7demates" i i l'"Anemx+matemàtiques, impulsats per l’EPSEM

La UPC Manresa es torna a submergir en les matemàtiques
La UPC Manresa es torna a submergir en les matemàtiques | Aina Font Torra
Redacció
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 21:32h
Aquest dissabte, 23 d'octubre, al matí, s'engegaran de nou els programes per promoure el talent en l'àmbit matemàtic 7demates i Anemx+matemàtiques, impulsats per l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) de la UPC.

Una setantena de nois i noies de 2n i 3r de l'ESO hauran de resoldre reptes matemàtics per ser seleccionats en el marc del programa 7demates, que arriba aquest curs a la 7a edició i té places limitades. Una prova que té lloc a l'EPSEM, al Campus UPC Manresa, i en la qual el raonament, l'estratègia i l'enfocament out of the box són les qualitats que més es valoren. A més, els participants a la jornada tindran l'oportunitat de cooperar conjuntament per resoldre un repte en equip. 

El mateix dissabte s'inicia també el programa Anemx+matemàtiques, amb una xerrada de Matemàgia, que s'emetrà de manera conjunta arreu de Catalunya. 

Famílies i acompanyants podran visitar, també durant dissabte al matí a l'Escola, l'exposicióMatemàtiques per a un món millor, que té el mateix lema que el del Dia Internacional de les Matemàtiques 2021 i en la qual rebran un val 2x1 per visitar les exposicions Les matemàtiques i la vida i Ones, Bits i volts: història de les TIC, organitzades per professorat de la UPC Manresa. 

Aquestes dues darreres mostres es poden veure al Museu de la Tècnica de Manresa, en el marc del projecte STEAM en acció de la UPC i el Parc de la Sèquia.