Manresa celebra una nova edició de l'activitat de Camins Escolars

L'edició d'enguany s'ha portat a terme a les escoles Ítaca, FEDAC, Puigberenguer i Les Bases

Manresa ha celebrat aquest divendres l'activitat Camins Escolars
Manresa ha celebrat aquest divendres l'activitat Camins Escolars | AjM
Redacció
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 21:36h
Manresa ha celebrat aquest divendres l'activitat Camins Escolars, tot i que la data acordada al municipi era el dia 24  d'octubre, aquest any en ser un dia festiu s'ha avançat a divendres.

Camins Escolars es tracta d'un projecte educatiu, transversal, participatiu i de transformació de l'espai públic i els hàbits de mobilitat en el que, d'una banda, es condicionen un conjunt d'itineraris còmodes, agradables i segurs que permeten als infants i a les seves famílies realitzar els trajectes casa-escola en modes eco-movibles i, d'una altra, es desenvolupen un conjunt d'accions pedagògiques i ciutadanes que busquen transformar l'entorn del barri en un espai amable i sensibilitzar i conscienciar implicant a tota la comunitat (infants, pares/mares, mestres, veïns, institucions locals, comerciants, associacions de barri, etc.).

Aquesta iniciativa que pretén promoure i facilitar que els nens i les nenes vagin a l'escola a peu i de forma autònoma és una estratègia educativa que fomenta l'educació en valors des del respecte, la responsabilitat i la solidaritat, aquesta activitat s'emmarca dins els objectius i les línies d'educació del Pla Educatiu d'Entorn.

L'activitat s'ha dut a terme a partir de les 8.40h del matí a les escoles Ítaca i FEDAC. El regidor d'Ensenyament i Universitats, Josep Gili ha participat del recorregut a l'escola Ítaca, pioners en el treball dels Camins escolars, on ha acompanyat el trajecte de l'alumnat des del carrer Sant Cristòfol fins a l'arribada a l'escola situada a la carretera del  Pont de Vilomara, 131-141.

Pel que fa a l'escola FEDAC, la trobada ha estat a la Plaça Catalunya i l'alumnat de sisè han anat fins a l'escola situada al carrer Nou de Valldaura 19-21. Aquests alumnes, un cop identificat l'itinerari per arribar fins al centre, faran el traspàs a tot l'alumnat de l'escola. Així mateix, totes les etapes del centre treballaran i elaboraran productes finals que tinguin un impacte concret en l'entorn i en resposta a algun dels ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, per tal de garantir un futur millor per a tothom. L'alumnat que ha participat d'aquesta activitat, acompanyats per mestres del centre i pares i mares voluntaris, han identificat els camins escolars amb diverses pancartes amb el logotip dels Camins escolars. 

Val a dir que l'escola l'Espill ha participat de l'activitat en totes les edicions que s'han fet fins ara, però no ha pogut participar enguany per les obres que s'estan efectuant al Pont de Ferro.

L'escola Puigberenguer ha participat de l'activitat conscienciant i informant les famílies que arriben amb cotxe com han d'aparcar i a quina velocitat han de circular pel camí escolar i, alhora, han ensenyat a les famílies i els infants per on han de passar de forma segura.

L'escola Les Bases, per la seva part, i com cada divendres, han realitzat el projecte Bicibús que té com a objectiu principal promoure un canvi cap a la mobilitat sostenible davant l'emergència climàtica.