La CUP de Santpedor demana la municipalització de les instal·lacions esportives i culturals

Ho defensarà en el ple de l'Ajuntament que se celebrarà dimarts que ve

Redacció
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:39h
La CUP vol que es municipalitzi la gestió de la Piscina de Santpedor, entre altres
La CUP vol que es municipalitzi la gestió de la Piscina de Santpedor, entre altres | Daniel Salgado
La CUP de Santpedor ha presentat una moció on demana, en un únic punt, que l'Ajuntament emprengui la gestió directa de la totalitat del servei de gestió i manteniment dels equipaments esportius municipals. Es tracta d'instal·lacions com ara la pista poliesportiva, les piscines municipals, les pistes de tennis i també la consergeria d'equipaments culturals com l'auditori.

El grup municipal considera que aquests equipaments són bàsics per al teixit associatiu del poble, així com pel dia a dia de molts veïns i, per tant, cal apostar per fórmules de gestió que no es basin en el benefici privat. La CUP considera que la municipalització del servei comportaria millores en l'eficiència de la gestió i el tracte amb els usuaris, així com garanties pels drets laborals de les treballadores que en formen part. Altres municipis propers, com ara Navàs, Sallent, Berga o Solsona utilitzen aquesta forma de gestió.

L'actual contracte del servei va finalitzar el passat 1 d'octubre de 2021 després d'esgotar el màxim legal de 8 anys, incloent-hi dues pròrrogues. Així doncs, actualment el servei es troba en període de pròrroga forçosa al no haver-se fet cap altre licitació ni canvi en el model de gestió. La moció es votarà en el proper ple ordinari que se celebrarà presencialment el dimarts 26 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre.
Arxivat a