La FUB engega la campanya Sumem per fer visible la seva implicació amb Manresa

La campanya mostra la complicitat de la universitat amb empreses i entitats del territori

Presentació de la campanya Sumem de la FUB
Presentació de la campanya Sumem de la FUB | FUB
Redacció
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:14h
La Fundació Universitària del Bages (FUB) posa en marxa aquest mes d'octubre la campanya de comunicació Sumem per mostrar la implicació i el compromís de la Universitat amb la ciutat. La iniciativa, que serà visible en espais publicitaris exteriors de la ciutat, als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, ha comptat amb la participació d'entitats i institucions amb les quals la universitat col·labora habitualment en projectes d'impacte i transformadors de la vida social, econòmica, educativa i sanitària del seu entorn. Amb aquesta acció, la FUB vol evidenciar que, a més de formar part de la ciutat, té un compromís amb el progrés i el benestar de la seva població. 

Les cares de les persones que fan ciutat
SUMEM es basa en missatges que posen de relleu col·laboracions reals que aporten valor al territori i, en coherència amb aquest plantejament, totes les imatges de la campanya posen de costat persones que pertanyen a l'equip de la universitat amb persones d'altres entitats i institucions amb les quals col·labora de manera habitual, en el marc de diferents projectes. A l'hora de fer la tria dels projectes de col·laboració que apareixen en la campanya s'ha tingut en compte que siguin iniciatives en les quals aquesta cooperació sigui un tret diferencial i de valor tant per a les institucions implicades com per a Manresa. 

La campanya mostra exemples de col·laboracions en matèria d'innovació i expertesa tecnològica, en la inclusió i el servei a les persones, en l'educació científica, en la cura de les persones, en  la formació com a eina de desenvolupament, en la compartició de coneixement i talent per innovar en salut i formar professionals i en la promoció de la creativitat. Tots aquests exemples es concreten amb iniciatives de col·laboració que s'estan desenvolupant amb Avinent, Ampans, ICL Iberia, Sant Andreu Salut, l'Escola Joviat, Althaia, el Parc de la Sèquia i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. 

La primera i la darrera imatges de la campanya mostren l'ADN de la universitat de fer ciutat, de sumar per acostar-hi el món, de col·laborar en l'àmbit de la investigació i de compartir reptes amb institucions d'arreu del món. En aquests dos casos, és el personal de diferents departaments de la institució que protagonitza aquestes imatges.

Una campanya que bé podria ser una campanya de la ciutat
La campanya s'ha presentat avui divendres en un acte que ha comptat amb la presència del president del patronat de la Fundació Universitària del Bages i alcalde de Manresa, Marc Aloy, i del director general de la institució, Valentí Martínez

Martínez ha explicat que la campanya és el resultat d'una reflexió interna que ha arribat a la conclusió que "sumar és el que ens defineix, segurament més que cap altra qualitat". Una suma que es fa des de "la generositat, el compromís i l'ambició per assolir objectius inabastables des de l'individualisme". Per al director general de la institució, aquesta suma només és possible per què "hi ha algú a l'altre cantó disposat a sumar amb tu, perquè hi ha persones i institucions que també practiquen la suma com a virtut i perquè Manresa disposa d'un ecosistema basat en la suma per desenvolupar tot el potencial".  

La responsable de Comunicació i Màrqueting de la institució, Àngels Fusté, ha afegit que aquesta és "una campanya que mostra el compromís amb la ciutat i l'actitud col·laboradora que ens ajuda a arribar a més persones, a incidir en més àmbits i a ser més útils a la ciutat".

En la seva intervenció, Marc Aloy ha afirmat que la campanya de la Universitat "ben podria ser una campanya de comunicació de la ciutat perquè Manresa és una ciutat que sap sumar". Segons Aloy, "els grans projectes són la suma de molts esforços" i la campanya és un exemple en positiu d'una manera de fer que ho és de la universitat, però també de la ciutat.