La Xarxa pel Relleu Agrari consolida, a Manresa, les bases del seu treball de futur

Per incentivar, facilitar i transformar el relleu generacional impulsant nous models agraris econòmicament sostenibles

Trobada de la Xarxa pel Relleu Agrari a Manresa
Trobada de la Xarxa pel Relleu Agrari a Manresa | Gedi
Redacció
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:47h
Les entitats que formen part de la recentment creada Xarxa pel Relleu Agrari de Catalunya es van reunir dimecres a Manresa en una sessió de treball on es van consolidar els principals reptes de treball per al futur. 

La Xarxa pel Relleu agrari ha nascut amb la missió d'incentivar, facilitar i transformar el relleu generacional impulsant nous models agraris econòmicament sostenibles, que contribueixin a la conservació de la natura. De fet el relleu generacional a l'entorn rural s'ha convertit en una autèntica necessitat i de la xarxa en formen part entitats que ja estan treballant en aquesta línia. Fer-ho de forma coordinada permetrà poder donar una visió transversal a un problema de país. 

Durant la sessió de treball, les diferents entitats que formen part del grup impulsor de la xarxa van identificar els diferents tipus de públic al que es volen dirigir per promoure el relleu generacional i totes estan d'acord en la necessitat de poder treballar en xarxa per aportar una visió transversal a un problema: el de relleu generacional.

Tot i que La Xarxa de Relleu Agrari està en un procés molt incipient de la seva creació, l'entitat pretén poder esdevenir una xarxa de referència que pugui ser clau en els processos de relleu en el sector agrari tot facilitant les diverses etapes professionals i vitals de les persones que s'hi dediquen. 

Per poder aconseguir aquests objectius les entitats que formen part de la Xarxa de Relleu Agrari estan organitzant diferents trobades virtuals i presencials. 

Actualment la Xarxa de Relleu Agrari està formada per l'Escola de Pastors, ARCA, Xarxa per a la Conservació de la Natura, Terra Franca, Associació Desenvolupament Rural Integral (ADRINOC), el Consorci de l'Alta Garrotxa i la consultora agrosocial Neus Monllor.