Manresa commemorarà el Dia de la Visibilitat Trans cada 31 de març

El ple va donar suport unànime a una moció que havien presentat tots els grups municipals

Sora Fernàndez, de l'Aldarull, intervenint durant el ple
Sora Fernàndez, de l'Aldarull, intervenint durant el ple | Pere Fontanals
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:40h
Manresa commemorarà cada 31 de març el Dia Internacional de la Visibilitat Trans penjant la bandera blava, rosa i blanca dissenyada per Monica Helms al balcó de l'ajuntament en record de totes les lluitadores del fet trans, del passat, del present i del futur.

El ple celebrat aquest dijous ha aprovat per unanimitat una proposició presentada per tots els grups municipals i que ajudarà a fomentar la sensibilització i coneixement d'aquest col·lectiu tal i com es pretén amb les accions que es porten a terme al voltant del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, i del 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+.

El debat de la moció ha comptat amb la intervenció des del públic de Cecília Comas, de Transfamílies, i de Sora Fernàndez, de l'Aldarull, que han posat sobre la taula la discriminació i incomprensió que pateixen les persones trans i les noves realitats que es donen per diversitat sexual i de gènere.

La regidora de Feminismes i LGTBI, Cristina Cruz, ha recordat les polítiques de suport al col·lectiu que s'han impulsat des de l'Ajuntament i altres administracions a Manresa, com les que es porten a terme a través del SAI LGTBI, o del pla d'igualtat LGTBI que té un abast comarcal. Tot i així, la transfòbia encara existeix i fins que la societat no canviï, aquestes dates internacionals "seguiran sent necessàries".