Manresa ofereix un curs per transformar els conflictes i l'educació a través de l'art

El curs s'iniciarà el proper 4 de novembre i serà a càrrec de l'Associació Teixint Fils d'Emocions ArtiPau

La Casa Flors Sirera és un dels ens organitzadors
La Casa Flors Sirera és un dels ens organitzadors | AjM
Redacció
21 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 23:05h
L'Ajuntament de Manresa i el Centre de Recursos Pedagògics (Servei Educatiu del Bages), a proposta de l'Associació Teixint Fils, han organitzat el Curs de transformació de conflictes i educació per a la pau de des de l'art. L'objectiu d'aquesta activitat formativa és adquirir nocions bàsiques sobre conceptes relatius a la cultura de pau i, alhora, experimentar recursos pràctics per aplicar a diferents àmbits educatius.

L'art serà l'element clau que acompanyarà la formació a través de diferents llenguatges artístics per transformar els conflictes des de propostes creatives. El curs preveu explorar tres dimensions de la prevenció de l'educació en valors: la presa de consciència del rol personal (prevenció i gestió emocional), els impactes psicosocials dels processos on participem i la proposta artística com a eina de cultura de pau.

La formació s'adreça especialment a mestres de primària i secundària, educadors i educadores, també pot ser interessant per a voluntariat i professionals del moviment de lleure, de la dinamització comunitària i de l'àmbit cultural. 

Calendari, descripció dels continguts i inscripció
El curs té una durada de 30 hores (20 online + 10 de pràctica a l'aula/comunitat) que es realitzarà entre novembre, dia 4, 11, 18 i 25; dia 2 de desembre, dia 13, 20 i 27 de gener i 10 i 17 de febrer de 17.30 a 19.30 h. La formació comptabilitzarà un total de 30 hores i s'acreditarà a través del Departament d'Ensenyament.

Els continguts s'articulen en tres mòduls amb els següents temes: Educació per la pau i transformació de conflictes: introducció als conceptes de pau, violència, conflicte, prevenció; metodologia Teixint fils d'Emocions ArtiPau (TFE) Estratègies creatives de transformació de conflictes: metodologia TFE, arpilleres, música, exercicis d'artteràpia; experiències de transformació d'educació per la pau a l'aula i presentació d'experiències realitzades pels participants sobre l'art, cultura de pau i transformació de conflictes.

La inscripció és gratuïta, però cal inscripció prèvia a [email protected] abans de l'1 de novembre. Es respectarà l' ordre d'inscripció.

Alba Sanfeliu. Educadora per la pau, músic i professora de ioga. Llicenciada en Ciències Polítiques (2001). Diplomada en Cultura de Pau per l'ECP-UAB (2003). Diplomada en Salut Mental en situacions de violència política i catàstrofes, UCM-GAC (2005) i Treball amb Menors, UCM-GAC (2008). Professora d'Hatha Ioga per la AEPY (2006-10). Des de l'any 2012, és educadora de cultura de pau als tallers que ofereix la Casa Flors Sirera.

Neus Bartrolí. Mestra, artterapeuta, comunicadora social i periodista. És mestra a l'Institut Euclides. Postgrau en Administració Educativa. Postgrau en Orientació Educativa i Desenvolupament Humà. Màster en Artteràpia. Diplomada en Cultura de Pau i gestió de conflictes. Postgrau en Salut Mental en Situacions de Violència i catàstrofes naturals, i en intervenció sistèmica breu en violències familiars. Ha treballat en suport psicosocial amb diverses organitzacions catalanes, colombianes, veneçolanes i equatorianes.

Aíxa G. Dulcey. Psicòloga, màster en gestió cultural i postgrau en cultura de pau. Actualment acompanya en processos d'investigació, formació i desenvolupament de continguts sobre educació per la pau i DDHH a Catalunya. Ha treballat en atenció a la salut mental de víctimes de violència i col·laborat amb la defensa dels drets de les dones a Hondures. Integrant i formadora de l'Associació Teixint Fils d'Emocions ArtiPau, des del 2020.

Aquesta formació és una proposta de l'Ajuntament de Manresa, Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sierra en col·laboració amb l'Associació Teixint Fils d'Emocions ArtiPau i el Centre de Recursos del Servei Educatiu del Bages. Es compta amb el suport de la Diputació amb el marc del Pla d'Educació per la Ciutadania Global.