Religió

La Cova de Manresa acollirà una missa polifònica a càrrec del Cor Lerània aquest diumenge

S'interpretarà una missa del compositor més important del barroc musical, Claudio Monteverdi

per NacióManresa, 21 d'octubre de 2021 a les 11:38 |
El cor Lerània acturà diumenge a l'esglèsia del Santuari de la Cova | Cor Lerània
Aquest diumenge, el Cor Lerània, que dirigeix el navarclí Jordi Noguera, interpretarà Messa a quattro voci SV 190 (1650) del compositor Claudio Monteverdi (1567-1643), considerat un dels més importants compositors del primer barroc musical. La missa tindrà lloc a l'església del Santuari de la Cova a les 12 del migdia. Aquesta missa forma part del cicle de Misses polifòniques a la Cova que va iniciar-se el passat 26 de setembre i prosseguirà el proper 5 de desembre. 

Aquest és un esperat projecte litúrgic-musical que s'ha iniciat amb motiu de l'Any Jubilar-Manresa 2022 i amb el que es vol donar una nova dimensió a la celebració eucarística incorporant-hi un seguit de composicions del gènere de la Missa que, òbviament, els compositors van compondre per aquesta finalitat litúrgica.


El cor Lerània fonamenta el seu treball a partir d'una valuosa flexibilitat i imaginació a l'hora d'abordar la música de cambra. Els seus objectius són l'exigència tècnica i interpretativa i l'expressió fresca i directa per tal d'aconseguir la màxima comunicació i fer viure la música intensament a tots els públics. Amb aquest objectiu, el cor defuig lectures superficials o urgents, buscant sempre la màxima frescor, espontaneïtat i intensitat en les obres.

El repertori que treballa el cor va del Renaixement als nostres dies: de Janequin, Lassus i Victoria fins a Kodály, Schönberg o Gasull, passant per Brudieu, Monteverdi, Gesualdo, Bach, Cererols, Haydn, Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Brahms, Debussy, Britten, Fauré, Orff, Oltra, Casals, Toldrà, Taltabull, etc.

 

Participació