Memòria.cat obre un web sobre els actes autoritzats i prohibits als inicis de la Transició a Manresa

L'autora del web és Carme Botifoll, membre de l'Associació Memòria i Història de Manresa i una de les responsables del seu espai educatiu

Document de prohibició d'un acte a Manresa
Document de prohibició d'un acte a Manresa | Memòria.cat
Redacció
21 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:59h
El portal Memòria.cat publica un nou web amb més de 140 documents dels actes prohibits i dels actes autoritzats a Manresa pel Govern Civil als inicis de la Transició, des de la mort del dictador fins a finals de 1977.

L'autora del web és Carme Botifoll, membre de l'Associació Memòria i Història de Manresa i una de les responsables del seu espai educatiu.

Al web es poden consultar tots els documents acompanyats d'una breu explicació. Els actes estan agrupats temàticament amb els següents apartats: les conferències del Cicle de Cultura Manresana, Cicle de conferències Temes d'Ara, Manifestacions i concentracions, la Celebració del Primer de maig, actes de la Diada de l'11 de setembre, la Marxa de la Llibertat, actes relacionats amb Sindicalisme, actes de les Associacions de Veïns, l'Assemblea del Bages, xerrades sobre el Referèndum de la Llei de Reforma Política, l'Aplec de l'Estatut, actes del Congrés de Cultura Catalana, actes d'Homenatge als alcaldes republicans, les Conferències de presentació dels partits polítics, actes del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), del Partit Socialista de Catalunya-Congrés (PSC-C), de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), del Partit Carlí de Catalunya (PCC), del Partit Socialista de Catalunya-Reagrupament (PSC-R), Recitals de cançó, Conferències diverses i Actes diversos.

A més, a Actes prohibits es pot trobar una anàlisi de les prohibicions que van patir els partits polítics, els sindicats i diferents entitats de Manresa i també la relació d'actes prohibits. A Actes autoritzats es pot trobar una breu explicació, a més de la relació de tots els actes autoritzats.