La Fundació SHE - Fundació «la Caixa» inicia els mesuraments de salut als primers veïns de Cardona i Sallent

Una cinquantena llarga d'habitants dels dos municipis tenen cita en els pròxims dies

El projecte Healthy Communities comença a prendre mesures
El projecte Healthy Communities comença a prendre mesures | Fundació SHE
Redacció
20 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 15:32h
Aquest dimecres comencen els mesuraments dels indicadors de salut als primers veïns de Cardona i Sallent que han acceptat participar a l'estudi científic Healthy Communities, liderat pel Dr. Valentí Fuster de la Fundació SHE - Fundació "la Caixa".

Una cinquantena llarga d'habitants de Cardona i de Sallent tenen cita en els pròxims dies per dur a terme les primeres revisions que avaluaran el seu estat de salut cardiovascular

Durant la setmana passada, la Fundació va fer arribar les cartes als primers seleccionats per participar en el projecte i la resposta d'ambdues poblacions ha estat "immediata i excel·lent", fet que els ha permès iniciar els mesuraments, tal i com tenien previst, aquesta setmana, seguint el curs natural de l'estudi científic

Durant el mes de novembre i principis de desembre, també assistiran als centres educatius per tal de mesurar els seleccionats i seleccionades de la franja d'edat més jove, de 12 a 17 anys. A aquesta franja, se'ls informarà si han estat escollits en els pròxims dies a través de l'enviament de circulars a les seves escoles. 

En què consisteixen aquests mesuraments?
En aquesta primera etapa del projecte, a les persones escollides —tant de Cardona com de Sallent— se'ls prenen mesures de pes, estatura, perímetre de la cintura, pressió arterial, colesterol, triglicèrids, glucosa en sang, força muscular, i se'ls fa un qüestionari d'hàbits d'alimentació, activitat física, consum de tabac i nivell d'estrès. Aquests mesuraments es fan per primera vegada ara a l'inici del projecte i es repetiran en dos anys, cinc anys i deu anys. 

Després dels mesuraments, cada participant rebrà un informe de salut i recomanacions per a millorar-la. Es farà un seguiment mèdic durant tot el projecte que permetrà als participants conèixer més el seu cos i la seva salut. 
Arxivat a