pa de pagès

Les vint millors fleques de Catalunya

Les associacions Panàtics i Pa de Qualitat escullen on es fa el millor pa de pagès al país

| 08/11/2018 a les 08:08h
Arxivat a:
Una fleca catalana
Una fleca catalana | ACN
Un jurat d’experts de les associacions Panàtics i Pa de Qualitat, que aposta pel pa artesà, ha elaborat per segon any consecutiu la Ruta Espanyola del Bon Pa i ha escollit les millors 80 fleques de tot l’Estat. Entre aquestes, n’hi ha una vintena llarga de catalanes, la majoria a Barcelona, segons un recull de La Vanguardia.
 
A la selecció s’hi van presentar 250 establiments de tot l’estat espanyol. Per això, es van organitzar sis semifinals a sis ciutats, en un procés que ha durat un any: Motril, Bilbao, Santiago, València, Barcelona i Madrid.
 
A cada una de les ciutats, el jurat va catar a cegues el pa, als quals s’havia atribuït un número. A cada indret, es demanava l’elaboració d’un tipus de pa, tots ells fets amb farina de blat o blat, i sègol. En el cas de Barcelona, van ser pans de pages. A Madrid, hogazas; a València, barros de cuarto de quilo.
 
Aquí teniu els establiments seleccionats a Catalunya:
 
 
Fleques catalanes
- Forn Ca l’Agustí (Cercs)

- Forn de la Rambla (Vilanova i la Geltrú)

- L’Espiga D’Or (Vilanova i la Geltrú)

- Forn de Pa Elias (Barcelona)

- Forn Baltá (Barcelona)

- Turris (Barcelona)

- Forn Baluard (Barcelona)

- Forn Mistral (Barcelona)

- PanBou (Barcelona)

- El Forn de la Lola (Barcelona)

- Fleca Balmes (Barcelona)

- Forn Sant Tirs (Barcelona)

- Forn Sant Josep (Barcelona)

- Forn Gil (Barcelona)

- Forn del Passeig (Barcelona)

- Forn Elias Boulanger (Barcelona)

- Panes Creativos (Barcelona)

- Triticum (Barcelona)

- Pa Serra (Barcelona)

- L'Espiga d'Or (Caldes de Montbui)

- Forn La Fogaina (Les Preses)

- Papan Bread (Lleida)

- Pa Ronyo (Torregrosa)

- Forn Sistare (Reus)
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 17
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost | Jordi Wild