Fundició Dúctil Benito fa públic el trasllat de la seva gamma d'enllumenat a Sant Bartomeu

| 30/12/2005 a les 12:02h
Arxivat a: Economia
Fundició Dúctil Benito ha emès un comunicat de premsa aquest matí on confirma que a principis de l'any 2006 s'instal·larà a les antigues naus de Hilados y Tejidos Puigneró, de Sant Bartomeu del Grau, amb la finalitat de "cobrir les necessitats de creixement de la gamma d'enllumenat públic". Aquesta expansió s'emmarca en el pla d'internacionalització de l'empresa.
El comunicat també destaca que l'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau veu amb bons ulls que l'empresa de Manlleu ampliï la seva producció al municipi del Lluçanès. En declaracions efectuades a la premsa comarcal, l'alcalde Miquel Colomer ha dit que aquesta "es un notícia molt bona", perquè podria ajudar a reactivar l'activitat econòmica de la zona, molt malmesa des de la fallida de Puigneró. Colomer també reconeix que són conscients que l'empresa no generarà 500 llocs de treball, però que el que és segur és que "hi haurà moviment al poble".
Aquesta notícia es va publicar originalment el 30/12/2005 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
De moment, Dúctil Benito ha anunciat que ja ha contractat a dues persones de Sant Bartomeu del Grau i que les noves incorporacions es faran "en funció de les necessitats". També ha assegurat que les persones de Sant Bartomeu i municipis veïns tindran prioritat.
 
El sindicat UGT desconfia de l'operació
D'altra banda, des del sindicat UGT es desconfia sobre la viabilitat de l'operació. "Si algú es pensa que farà negoci a compte dels treballadors, va errat", ha dit Primitivo Cerezo, dirigent del sindicat. Cerezo ha recordat que damunt la taula hi ha una oferta de la Generalitat de cinc milions d'euros per comprar les naus de Puigneró. També ha dit que si es vol comprar més barat del que s'ha de pagar es podria "perjudicar als treballadors".
Fundició Dúctil Benito fabrica i comercialitza tapes i reixes de foneria, mobiliari urbà, jocs infantils i enllumenat públic. Actualment compta amb 218.000 m² d'instal·lacions distribuïdes entre la seu central a Manlleu, Galícia i la Xina. La facturació de l'any 2004 va ser de 53,2 milions d'euros, un 15 % de la qual va correspondre a exportació.
 
 

NOTA DE PREMSA
 
Fundició Dúctil Benito seguirà creixent a Sant Bartomeu del Grau
L'empresa traslladarà la gamma d'enllumenat a les antigues naus d'Hilados y Tejidos Puigneró, SA

A inicis del 2006, l'empresa Fundició Dúctil Benito (www.fdb.es) ocuparà les antigues naus d'Hilados y Tejidos Puigneró, SA amb la finalitat de cobrir les necessitats de creixement de la gamma d'enllumenat públic i el pla d'internacionalització previst per als propers anys.
La superfície i les característiques d'aquestes naus són una excel·lent oportunitat per reestructurar i ampliar la gamma d'enllumenat, així com altres àrees a mesura que es planifiqui el futur de l'empresa. Inicialment es condicionaran uns 30.000 m2.
Tant l'alcalde com la resta de membres de l'Ajuntament de St. Bartomeu del Grau s'han mostrat d'acord que Fundició Dúctil Benito desenvolupi la seva activitat al poble.
Aquesta nova ubicació serà coberta amb col·laboradors de l'actual plantilla i noves incorporacions que es faran en funció de les necessitats, preferentment persones de St. Bartomeu i municipis veïns. De fet, aquests darrers mesos ja s'han contractat a dues persones d'aquesta població per al departament de producció.
De cara el 2006, a la seu central de Manlleu, es conclouran les obres d'ampliació del show room d'equipament urbà que funciona des de finals del 2004.
Fundició Dúctil Benito fabrica i comercialitza tapes i reixes de foneria, mobiliari urbà, jocs infantils i enllumenat públic. Actualment compta amb 218.000 m2 d'instal·lacions distribuïdes entre la seu central a Manlleu (Barcelona), Galícia i la Xina. L'any 2004 va assolir una facturació de 53,2 milions d'euros, un 15% de la qual va correspondre a exportació.
 
Fundició Dúctil Benito
Manlleu, 30 de desembre del 2005
 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.