Carme Vidalhuguet - Articles d'opinió

Un món, el meu, fet de llengües i de llenguatges, editorials i gestió cultural. Doctora en Filologia, des de l’IEI –n’he estat directora, he passat pel Parlament i pels serveis territorials de Cultura a Lleida- i la Universitat de Heidelberg, convisc des de la Catalunya nova amb la vella Europa: dues cultures, dues visions del món. Aquí també dirigeixo la col·lecció d’assaig “Argent Viu” de @PagesEditors, faig d’assessora editorial, i col·laboro a @SEGREcom. Allà, sintaxi comparada del discurs. I a Twitter sóc @carmevidal2.

16/04/2019
«Sembla que ERC es vol constituir en l’alternativa del món convergent, dispers, apropiant-se cada cop més les seves polítiques per voler-se força hegemònica»
25/03/2019
«Sembla com si ara els catalans no sabéssim quan ens hem de servir de la normalitat per sobreviure i de l’excepcionalitat per sobresortir»
18/02/2019
«Ens convenien, ara, unes eleccions a Espanya? Si hi hem de concórrer, potser ha arribat el moment d’una 'Entesa catalana'. L'adversari és l’Estat»
21/01/2019
«Eren tres trajectòries que venien de tres mons diferents, però que per relacions internacionals o per ideologies personals havien arribat a aquest tipus de poesia»
26/11/2018
«Si calen acords, es fan després d'haver votat i a l’hora de formar governs, a la Generalitat o als Ajuntaments. Abans, no»
29/10/2018
«Amb la fundació de la Crida Nacional tornem a viure la dispersió i els retrets de l'independentisme institucional i militant entre si»
01/10/2018
«Ens hem de refer i fer política amb intel·ligència, sense interessos partidistes si volem sortir d’aquest atzucac. Si l’independentisme perd la gent, ho té tot perdut»
03/09/2018
«Aconseguim que l’expressió del desconcert sigui sòbria, respecte les agressions contra la democràcia i la llibertat d’expressió, i demostrem unitat estratègica de l’independentisme contra l’adversari des de la pluralitat ideològica»
20/08/2018
«Hi hauria d’haver una gran majoria d’adhesions perquè l’Estat s’adoni, d’una vegada, que sumem per demostrar-li qui és el nostre adversari»
31/07/2018
«Vivim un conflicte lingüístic que és conseqüència d’un conflicte polític. I si, doncs, el redreçament de la llengua, el guanya la consciència lingüística dels parlants; el del país, la consciència política. Qüestió de sobirania, no d’identitats»
Pàgina 2 de 6