Autor/a
David Marín

David Marín

Periodista

Soc ponentí nascut a Barcelona (1974). Periodista, amb perdó, escric a El Punt Avui sobre Lleida, Ponent i el Pirineu. Ara també aquí. De tot excepte premsa del cor, però tot és parlar-ne.

03/03/2015

Obsequis públics

«Ja no som en les vaques grasses i cada despesa pública innecessària posa els pèls de punta, i no es pot confondre la seu d'un ajuntament amb la d'una empresa privada»

24/02/2015

No cauen del cel

«La sacsejada que les revelacions de Marta Camps han produït pot tenir l'efecte beneficiós de posar sobre la taula la necessitat d'una fiscalització més efectiva dels recursos públics»

17/02/2015

La província s'esquerda

«El talent no té problemes per anar i venir de la Panadella i conquerir el país si té prou ambició. No valen les excuses provincianes que per un Lleida ja està bé, o que la capital ens ignora i ens menysté»

10/02/2015

Confluència impossible

«La idea, en teoria compartida, de posar fi al regnat del PSC a Lleida no ha pogut tapar les diferències sobre model de ciutat, sobre la independència i, sobretot, sobre l'espai polític propi que cadascú pretén construir»

27/01/2015

La dansa de les llistes

«El pacte entre Ros i Camps és inevitable si es vol evitar un xoc preelectoral sonat dins les files del partit que aspira a repetir govern»

20/01/2015

Semàfor vermell

«En lloc d'estalviar ens podem trobar amb què són tots els lleidatans, i no només els infractors, els que acaben pagant un milió d'euros a la concessionària»

13/01/2015

Je suis lleidatà

«És més fàcil aixecar la bandera de la llibertat d'expressió a mil quilòmetres de distància que no pas acceptar la pluralitat, la creativitat crítica i la ironia punyent a casa teva»

23/12/2014

Boira d'Alguaire

«El bícing de Barcelona, amb 15 milions de dèficit anual, mai ha estat posat en qüestió. Si ara no es discuteix, per què no deixar també marge per córrer a Ponent amb les seves futures connexions aèries?»

16/12/2014

L'opinió dels barrufets

«Assumptes que en altres ciutats generarien un gran debat, a Lleida passen desapercebuts per una premsa local poc aficionada a portar la contrària al poder i un associacionisme veïnal segrestat pel petit politiqueig»

09/12/2014

La crisi del Museu de Lleida

«Les administracions han fet un paper galdós amb el museu. Després de treure pit amb un projecte ambiciós, no l'han pogut mantenir i fins i tot dóna la sensació que l'han deixat de banda»

02/12/2014

Lo lleidatà

«Aquí a Lleida he descobert barcelonins que m'han hagut d'ensenyar la partida de naixement per convèncer-me que no són lleidatans, de tant bé que parlen “lo lleidatà”»

25/11/2014

Cerdà haurà d'esperar

«Barcelona no fomenta cap nou repartiment horitzontal de cartes econòmiques i culturals, sinó que camina cap a un país radicalment radial, i des de Lleida les institucions són victimistes»

18/11/2014

Dos xiquets de Cervera

«Una de les majors satisfaccions que li reporta l’èxit dels nebots és veure com ha contribuït a aixecar una nova autoestima de la gent de Cervera i de tot Ponent»

11/11/2014

El dia sense Estat

«L’Estat no va existir diumenge, a Catalunya. Van ser milers de ciutadans voluntaris els que executar la feina que normalment fan els Estats, amb una Generalitat cobrint i vigilant de lluny»

04/11/2014

Les bruixes del 9-N

«Ja no som al segle XVI. No necessitem inquisició legal ni predicadors que ens amenacin amb inferns, sinó remeis per als nostres dilemes polítics»

El més llegit