1 de 10

La política d’última hora

per Guifré Ricart, 14 de març de 2023 a les 10:06 |

"Presentar projectes i fer obres en els últims mesos de legislatura és un símptoma de mala gestió política i de la falta de planificació"

Veiem com molts ajuntaments, com la paeria de Balaguer, els últims mesos de legislatura municipal, realitzen el màxim d’obres i reparacions, i això pot ser un indicador de mala gestió política, juntament amb la presentació de projectes i propostes abans de les eleccions per guanyar el suport dels votants. Això es deu al fet que, en general, els projectes, les obres i reparacions haurien de ser planificades i executades de manera eficaç al llarg de tota la legislatura, i no només en el moment en que s'acosten les eleccions.

Presentar projectes abans de les eleccions pot ser una estratègia política que busca generar expectatives sense tenir en compte la seva viabilitat real. Això pot portar a promeses falses i frustració per part dels ciutadans si les promeses no es compleixen després de les eleccions.


Les obres i reparacions són una part important de la gestió municipal, ja que permeten mantenir la ciutat en bones condicions, millorar la qualitat de vida dels balaguerins i garantir la seguretat pública. No obstant, si les obres són planificades i executades únicament en els últims mesos de la legislatura, es pot interpretar com una maniobra política per obtenir vots, en lloc de ser una decisió basada en les necessitats de la ciutat i els ciutadans.

La presentació de projectes abans de les eleccions també pot ser utilitzada com a estratègia per desviar l'atenció dels problemes importants que els partits no volen abordar. Això pot ser perquè no volen perdre el suport de sectors de la població o perquè no són capaços de trobar solucions efectives, com la deixadesa en el manteniment i neteja de la ciutat. A més a més, la planificació i execució d'obres en els últims mesos pot generar problemes de pressupost i gestió del temps, així com també afectar la qualitat de les obres i reparacions, ja que s'hauran de realitzar en un temps limitat.


En conclusió, presentar projectes i fer obres en els últims mesos de legislatura municipal és un símptoma de mala gestió política i de la falta de planificació i gestió adequada al llarg de la legislatura, fer-ho de manera intensificada abans de les eleccions pot ser una estratègia política útil però només per a guanyar suport electoral ja que té conseqüències negatives.

És important que els responsables polítics planifiquin i executin les obres i reparacions de manera eficaç i eficient i no únicament amb finalitats polítiques. Només d'aquesta manera es garantirà una gestió municipal responsable i al servei del bé comú.

 

Guifré Ricart
Candidat de Treballem per Balaguer.
Més articles de l'autor
14/03/2023

La política d’última hora

Participació