Feina feta i un futur millor

Els darrers esdeveniments ens han encoratjat a afrontar el que queda de mandat amb renovades energies i il·lusió de recollir els fruits de la feina feta

per Toni Postius, 31 de juliol de 2021 a les 20:00 |
Hem arribat a l’equador del mandat. La pandèmia del coronavirus i les paupèrrimes finances locals són fets sobrevinguts que han condicionat la gestió del Govern d’Entesa. Malgrat la crítica constant i desaforada d’aquells que van fer una gestió molt millorable durant tants anys i van debilitar la capacitat d’acció del nostre ajuntament, puc dir sense cap mena de dubte que hem ofert a la ciutat uns resultats que considero prou positius.

Els darrers esdeveniments, més que debilitar al govern, han elevat el nostre grau de compromís i ens han encoratjat a afrontar el que queda de mandat amb renovades energies i, sobretot, amb una especial il·lusió de recollir els fruits de la feina feta fins ara que significaran grans millores per a la nostra ciutat.

 
Des de la regidoria d’Urbanisme, en aquests dos primers anys, s’han posat les bases de la transformació urbana i industrial que ens vam comprometre a abordar i que aviat serà una realitat. S’ha encarrilat la construcció d’una nova estació d’autobusos de la qual ja s’està redactant el projecte executiu i està en tràmit la modificació urbanística que permetrà disposar dels terrenys necessaris. Estem en vies de desencallar el Pla de l’Estació després de quinze anys de paràlisi.


Dos anys de converses amb ADIF per fer viable l’àmbit urbanístic permetran realitzar les modificacions necessàries per facilitar l’aparició d’operadors que estiguin disposats a fer el centre comercial que convé a la ciutat. En aquesta línia, instaurarem un model comercial mixt entre comerç tradicional i nous equipaments comercials integrats dins la trama urbana que permetrà afrontar el futur sense oblidar-nos del comerciants que han dedicat tota la seva vida a Lleida. També en aquesta línia hem iniciat la modificació de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE), entre Cappont i la Bordeta per transformar la zona dimensionant-la tot pensant en les persones, resolent la necessitat de creixement de la Fira de Lleida i, en definitiva, oferint al ciutadà una millor qualitat de vida.
 

Així mateix, hem sembrat per fer realitat la tan necessària industrialització de Lleida. Promovem, i ja s’està tramitant, una gran ampliació del sol industrial de la nostra ciutat. Per fi el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans serà una realitat amb la redacció del Pla Director Urbanístic que permetrà desenvolupar-lo. També és ja una realitat el nou polígon industrial de Torre Solé situat al SUR-35, a la sortida de Lleida en direcció est, entre la LL-11 i la variant sud. Un àmbit de més de 35 hectàrees de promoció privada, amb una participació significativa de la Paeria en la tramitació, que tanca un període pràcticament de 15 anys en què Lleida no ha disposat de nou sòl industrial.

Així mateix en el darrer Ple de la Paeria s’ha desencallat l’ampliació del Centre Integral de Mercaderies (CIM) que dotarà la ciutat de més sòl logístic. Totes aquestes gestions permetran la implantació d’inversions generadores de llocs de treball i d’activitat econòmica. Volem atraure una industria pròpia del segle XXI, neta, sostenible, creadora de riquesa però respectuosa amb el medi ambient i amb els trets culturals, socials i paisatgístics de les nostres terres. Una indústria basada en el coneixement, la innovació i la recerca i amb un gran component logístic per aprofitar la privilegiada situació geogràfica de la nostra ciutat.
 
L’activitat de la Comissió Informativa de polítiques de la Gestió Urbanística i Mobilitat ha estat ingent i agraeixo de tot cor la dedicació i professionalitat dels treballadors públics. Sense ells res no seria possible. Més de cent expedients en la trentena de reunions celebrades són una prova fefaent de la gran feina realitzada. Temes importants com l’ordenació urbanística de les Basses d’Alpicat després de tants anys de deixadesa, nombroses ordenacions urbanístiques en el Centre Històric i diferents barris de la ciutat o les millores en l’enllumenat de diversos carrers, permeten transformar paulatinament la nostra ciutat. He dit en d’altres ocasions que, com a govern de la Paeria, apostem per un model que s’allunyi dels projectes i obres faraòniques i que aposti de manera decidida pel microurbanisme i per la millora del dia a dia dels lleidatans, fent una gestió acurada dels serveis que prestem.

El nostre objectiu és revitalitzar la ciutat mitjançant petites intervencions en llocs concrets que impacten directament en la qualitat de vida de qui passa dia a dia per aquell carrer o aquella plaça o qui usa un banc, una font o un parc infantil. Una eina molt important per mantenir aquest contacte directe amb la Paeria és l’aplicació informàtica APPUNTA que permet el contacte directe de qualsevol persona amb la Paeria en temps real i a qualsevol hora del dia.
 
És cert que les tramitacions urbanístiques
, com no pot ser d’altra manera, han d’incorporar les màximes garanties i això les fa molts cops lentes i feixugues. Per això, després de mesos de feina intensa, ens omple de satisfacció començar a veure resultats. En vindran més. Continuarem treballant en la millora dels carrers de la nostra ciutat, en crear sòl industrial que atragui noves inversions empresarials, i tants i tants assumptes pendents i també il·lusionants que transformaran Lleida en el que molts fa anys que desitgem: la capital de la Catalunya interior, la segona capital de Catalunya.

 

Participació