Eleccions, sobirania, democràcia

"Si acceptem que el nostre President legítim no ho pot ser, malgrat nosaltres ratifiquem la seva majoria parlamentària, estarem dient que no ens creiem la nostra sobirania, que no creiem en la nostra democràcia"

per Andreu Vázquez, 13 de gener de 2018 a les 00:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El poble català ha estat cridat a les urnes en diferents ocasions en els últims temps. I el poble català ha parlat. Unes vegades de manera més habitual, i unes altres marcades per elements estranys als principis democràtics. No és normal votar amb un estat que boicoteja el sistema informàtic, o enviar els cossos policials a impedir violentament les votacions. No és normal votar amb candidats presos o exiliats, i amb candidats que tenen la seua llibertat d’expressió limitada per un procés judicial. No és normal que hi hagi gent que renunciï al seu dret a ser candidat per por a les represàlies judicials. No és normal votar en unes eleccions convocades per qui no està legitimitat després de dissoldre el Parlament legítim i cessar el govern legítim en una aplicació forassenyada d’un article que mai s’havia desenvolupat legal i reglamentàriament.

Però hem votat. Perquè creiem en la democràcia, creiem en la sobirania popular i l’exercirem les vegades que convingui. La voluntat popular va marcar una majoria parlamentaria el 27-S i un govern. El cop de força d’una minoria política va obligar a unes noves eleccions, i la majoria republicana va ser ratificada. La majoria parlamentaria que va escollir el govern republicà, continua vigent, malgrat tot. Malgrat tenir tres candidats presos, malgrat tenir cinc candidats exiliats, malgrat tenir líders perseguits, malgrat tenir la llibertat d’expressió retallada. La República ha tornat a guanyar.


La sobirania popular ha tornat a donar la responsabilitat de governar a qui ja la tenia abans de la convocatòria il·legítima d’eleccions. En una democràcia, els diputats els tria el poble. En una democràcia el govern el trien els representants del poble.

L’Imperi del 155 va convocar eleccions per impedir la majoria republicana, va empresonar candidats per impedir la majoria republicana, va exiliar candidats per impedir la majoria republicana. El poble va ratificar la majoria republicana.

I ara l’Imperi del 155 vol mantenir retinguts 3 diputats per impedir la seva presència al Parlament i impedir que puguin votar, vol mantenir a l’exili 5 diputats per impedir la seva presència al Parlament i impedir que puguin votar. I l’Imperi del 155 vol impedir que el President Legítim pugui ser votat per la majoria legítima del Parlament. Volen impedir que la voluntat majoritària del poble català es pugui implementar.

Els representants del poble català només els pot triar el poble català. I si l’Imperi del 155 no va poder impedir que fossin candidats tampoc ha de poder impedir que exerceixen el seu dret i la seua responsabilitat com a Diputats del Parlament. Van voler una majoria, i no l’han aconseguit. I ara volen manipular les regles democràtiques per impedir que els representants democràtics puguin exercir aquesta representació. Volen modificar la majoria parlamentària, tot segrestant judicialment els nostres representants. Volen impedir que la mesa del Parlament respongui a la majoria parlamentària. Volen impedir que el President legítim, que és el triat per la majoria parlamentaria per continuar exercint, pugui defensar la seua candidatura.


L’Imperi del 155 ens vol submisos, acceptant les seves regles, acceptant que canviïn les regles quan ells volen, acceptant que triïn ells qui ens han de representar i a qui hem de confiar les institucions.

Doncs no ho hem de permetre. La mesa del Parlament l’han de triar els 135 diputats i diputades que entre tothom hem triat. I els 135 diputats han de poder votar. Perquè això és la democràcia, l’exercici de la sobirania, i les eleccions com a mitjà per triar representants. I si acceptem que cap dels nostres escollits hagi de renunciar, perquè l’Imperi ens amenaça amb modificar la majoria que naltros hem triat, llavors estarem acceptant la imposició de la democràcia fal·laç en la que volen que vivim. Si acceptem que el nostre President legítim no ho pot ser, malgrat nosaltres ratifiquem la seua majoria parlamentària, estarem dient que no ens creiem la nostra sobirania, que no creiem en la nostra democràcia. Un Parlament on només part dels representants puguin exercir, o on alguns dels representants es vegin obligats a renunciar per mantenir la majoria que el poble ha donat, no estaria representant una majoria democràtica. Llavors seria un parlament no democràtic.

Però, això no passarà. La mesa del Parlament només pot ser constituïda amb la votació dels 135 diputats triats sobirana i democràticament. I si cap dels 135 no pot participar de la votació, doncs simplement no hi ha d’haver votació.

Volem unes institucions democràtiques, formades pels representants que nosaltres, el poble, sobirana i democràticament hem triat. I només possibilitant l’exercici dels drets parlamentaris de tots els 135 diputats, la institució del Parlament serà democràtica.

 

Participació